Швајцарски лист: Харадинај потрошио 80.000 франака за Нову годину, одакле му толики новац?

0

Харадинај је наиме тихо прославио Нову годину са супругом, троје деце и нећаком у Швајцарској “ни мање ни више него у хотелу Kарлтон у Санкт Морицу”

Швајцарски лист Ноје цирхер цајтунг објавио је текст у којем пише о башкарењу косовског премијера за дочек Нове године уз дилему: одакле њему толики новац? “Немогуће је сакрити се од политичких противника на Kосову. То су пре десет година искусили сведоци који су хтели да сведоче против Рамуша Харадинаја, а онда заћутали. Харадинај је двапут ослобођен оптужби за ратне злочине и данас је премијер земље. Но сада је морао сам да схвати да је и даље тешко сачувати тајне у овом испреплетаном друштву великих породица”, пише Ноје цирхер цајтунг у осврту на “мистериозно богатство бившег господара рата”, преноси Дојче веле.

Харадинај је наиме тихо прославио Нову годину са супругом, троје деце и нећаком у Швајцарској “ни мање ни више него у хотелу Kарлтон у Санкт Морицу”.

“Повезаност са Швајцарском он дели са многим бившим кадровима герилске трупе ОВK. Пре него што је у рату 1998/99. постао ратни вођа региона Дукађин, радио је у Романдији као избацивач у ноћном клубу. Швајцарска је дакле логичан избор за одмор”, пише лист.

“Али откуд Санкт Мориц и откуд Kарлтон”, пита се истраживачки портал Инсајдери.

За једну ноћ у 160 квадрата царског апартмана, који је Харадинај наводно резервисао, мора да се изброји око 5.000 франака. Заједно са новогодишњом вечером и другим удобностима је десетодневни одмор наводно стајао око 80.000 франака.

Портал преноси да се тачан износ не може дати јер хотел не даје податке. И кабинет премијера ћути. Тамо кажу да се ради о приватним издацима са којима држава нема ништа.

Циришки лист подсећа да је Харадинај недавно себи подигао плату “тада је објаснио да има трошкове одевања у складу са функцијом”, те да је сада најплаћенији премијер региона.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*