Сватови отишли цех остао: Министарство тражи објашњење од УО Етнографског музеја о скандалу!

0

Свадба сина Мирјане Менковић, директорке Етнографског музеја је одавно завршена, а цех овог славља, о коме је брујала чаршија, још није плаћен

Свадба сина Мирјане Менковић, директорке Етнографског музеја је одавно завршена, а цех овог славља, о коме је протеклих недеља брујала чаршија, још није плаћен! По свему судећи, и ова, као и друге афере које јој наликују, биће „склоњена испод тепиха“, јер је Министарство културе додало „лопту“ Управном одбору Етнографског музеја и повукло се са терена.

Тако да ће УО Етнографског, а не надлежно министарство, проценити да ли је директорка прекорачила своја овлашћења тиме што је дозволила да сватови њеног мезимца део свадбеног весеља проведу у институцији којом руководи.

Можда ово и не би било необично да, по речима запослених, већина чланова УО нису у блиским пријатељско-пословним везама са директорком Менковић. Kолико ће њихова одлука бити објективна, сазнаћемо ускоро. Засада је познато да је чак и фотографисање сватова у Етнографском за све, осим за директоркиног сина, недостижан сан.

– Мирјана Менковић је приватизовала музеј откако је заузела позицију вршиоца дужности директора. Изабрала је себи подобне људе за чланове УО, што је Министарство културе, из њима знаних разлога, прихватило. И то непосредно пред расписивање конкурса за избор директора.

Избор директора био је обична шарада, УО је готово без размишљаиња одлучио да је Мирјана Менковић најподобнији кандидат – каже, за „Новости“, етнолог и универзитетски професор др Весна Марјановић, која је прошле године напустила Етнографски музеј, где је дуго година радила као виши музејски саветник.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*