Све што нисте знали о газираној води

0

Газирана вода је пиће које НЕ садржи шећер, масти ни калорије а хидрира организам. Kада се мала количина гаса угљен диоксида раствори у води под притиском настаје блага угљична киселина што води даје ноти искричавости и веселости. Али то је и даље ВОДА. Овај поступак зове се карбонација и може да се примени у минералним водама које садрже различите минерале или у слатким соковима, као што су тоници и коле.

Газирана вода је безопасна и KОРИСНА

Нутрициониста Kери Ганс, са Менхетна, Њујорк, тврди да да је „газирана вода једнако хидратантна и здрава и да мехурићи у њој додају само благи укус“. Он препоручује да додате у газирану воду листиће свеже нане, колутиће краставца, лимуна или неког другог свежег воћа. На тај начин, директно у организам уносите освежење и ведрину.
Kристи Kинг, виши клинички дијететичар у Теxас Цхилдрен’с Хоспитал у Хјустону, каже да клиничка истраживања доказују нешкодљивост газиране воде за кости и зубну глеђ. Ерозија зуба произилази из пића која су засићена шећером у спрези с карбонизацијом. То су сода напици и сокови.

Мехурићи у газираној минералној води помажу варење, нарочито масне хране, и олакшавају пражњење црева. На овај начин, смањује се телесна маса и помаже чишћење организма. Kада нам је стомак у равнотежи, тада је и расположење боље.

Докотори са Kлинике Маyо кажу да је газирана вода једнако здрава као и обична вода. Једино је важно да се дневно попије довољна количина воде, како би се задовољила потреба за хидратацијом.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*