Свечана војничка заклетва у Ваљеву

0

Ваљево – Пред знамењем Републике Србије обавезали сте се да ћете чувати независност и територијални интегритет Републике Србије, нама једне и једине отаџбине за чију је слободу, коју сви уживамо, положено много живота, поручио је генерал Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије, војницима јунске класе након што су положили заклетву у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић”. Укупно 201 војник на добровољном служењу војног рока, од тога 40 девојака, из 1. и 2. центра за обуку у Сомбору и Ваљеву, заједно су се обавезали на верност отаџбини.

– Услови у којима Војска Србије извршава задатке стално се мењају, нови безбедносни изазови намећу нова решења, захтевају нову спремност и способност снага одбране, пре свих припадника војске као њеног стуба – истакао је генерал Диковић.

Начелник Генералштаба ВС је подсетио да наша војска извршава бројне задатке у копненој зони безбедности, на државној граници, штити ваздушни простор, учествује у изградњи и очувању мира широм света и увек је спремна да помогне када је потребно. Како је истакао генерал Диковић, грађани Србије у војску имају веће поверење него у било коју другу државну институцију, што је резултат „часног односа свих припадника војске према задацима и обавезама, квалитетног извршавања задатака и примерног понашања у касарнама и ван њих”.

– Жеља нам је да заокружимо циклус опремања војске савременим борбеним средствима која смо делом приказали на вежби „Челик 2017” и на сајму „Партнер”. Опремаћемо војску са жељом да буде гарант безбедности свих грађана Републике Србије – поручио је генерал Љубиша Диковић.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*