Сведочење бившег шефа УБПОК-а: Чеда земунце ословљавао са „ЉУБАВИ“

0

Лидер ЛДП наводно још 2001. био у контакту с криминалцима, а петљао и око истраге о убиству Бухе

Бивши шеф УБПОK Радован Kнежевић изнео је шокантне тврдње о лидеру ЛДП Чедомиру Јовановићу, за кога је рекао и да је са „земунским кланом“ био на „љубави, брате“ и да је био у сталном контакту са њима још 2001. године.

Kнежевић је у интервјуу за недељник Експрес изнео чињенице из истрага које су се водиле поводом отмице бизнисмена Миленка Алексића, али и Мирослава Мишковића.
– … Kад је отет Мишковић и кад су они све то одрадили, ми смо дошли до тога да је то ипак „земунски клан“. С тим да је и Чуме био заједно с њима у том талу – објаснио је Kнежевић. На питање како је дошао до тога да су те отмице извршили „земунци“, бивши шеф УБПОK истиче да су их „имали на мерама нон-стоп“ – и „‘земунце‘, и Чумета, и све њих“.
– Они су свакодневно били у контакту, и Чуме, и „сурчинци“, с Бебом, Чедом, Јањушевићем. Били су на „љубави, брате“ и вршили притисак на Марију Рашету да им дозволи да граде пут Београд – Нови Сад. Да се скине Боровица, тако сваки дан теку разговори међу њима – открива Kнежевић.

Он се осврнуо и на убиство полицијског генерала Бошка Бухе. Kнежевић је испричао да су Родољуб Миловић и Славиша Софтић тражили да буду скинути касније с тог случаја, јер „тамо има и других“ и да ће их „убити“. На питање којих других, Kнежевић је рекао:
– Да су тамо и Беба и Чеда и не знам ко у тој истрази учествује, и то, и да се тамо свашта ради – истакао је бивши шеф УБПОK.

Јовановић јуче није желео да коментарише изјаве Kнежевића.

 

 

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*