Свештеник др Угрин Поповић: Господо, Косово и Метохија су окупирани!

0

Вести сасвим нелогичне круже овом земљом, као да се собом такмиче, али и испробавају степен народне анестезираности. Шиптари су направили своју војску – и то је ново? Резолуција 1244? Година 1999? И, сама вера да ће то бити тако, и да се на Косову дешава нешто што није окупација, јесте поразни показатељ где су заправо отишле наше вредности.

Јер смо на нивоу мајке једног наркомана, која сину даје новац, свесна где ће исти завршити, али бесомучно и даље верујући да ће овог пута бити другачије, и да ће он овог пута стати иза своје речи. Што нормално овај не чини, а ова ће постати тога у целости свесна, тек на његовом гробу, пар година касније.

Тако и ми! И даље верујемо да Резолуција 1244 нечему служи, и да има неку тежину, иако врло добро знамо да је само вешти компромис, који је купио време 1999-те, али је сада дошао на наплату. Оно што смо тада, Бог зна како, желели да не чујемо, сада ипак морамо да схватимо – Господо, Косово и Метохија, су ОКУПИРАНИ!

Да, класичном војном акцијом из 1999-те тај део наше земље је отет. Окупиран! Разним еуфемизмима је то покушано да другачије буде нама представљено, и уз много ријалити програма, и сличних палијатива, као што су ови протести рецимо, наша свест је држана у негацији очигледности – Косово више није део Србије!

Да, драги моји, то су чињенице, али питање и даље стоји!

Шта ћеш ТИ урадити за СРЦЕ Србије?

Мислите о томе!!!

Свештеник др Угрин Поповћ

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*