Свештеник др Угрин Поповић: Крштено име ове земље је МОНАРХИЈА (АУДИО)

1

Пре свега, схватите – ви немате права да се буните! Србија је гласала. На жалост, Србија је сиромашна. И то – традиционално. Такође је и неписмена (око 47%). Међутим, она је једна поносна демократска република! Дииииивно….

И, ако застанемо овде, и ако не кренемо у сарказам до чега онда можемо доћи? Ни до чега, осим кофера и пасоша. Схватате? Сами смо себи „омастили“ омчу, а својом „духовитошћу“ се бранимо од очаја. А, да ли смемо? Да ли смемо да се толико смејемо сопственом народу који за 1.000 динара и сендвиче продаје свој глас, а у ствари – живот властитог детета. Тога није свестан, а како и да буде, када је неписмен и сиромашан! Свакако да свакој власти то одговара, јер 1000 динара и није толики трошак ако разумемо колики је бенефит у мандату од четири године несметаног пљачкања. Јасна математика! Али, ко да је види од толико функционално неписмених и сиромашних људи?

Али, шта да се ради?

Бога смо одавно избацили из једначине властитог раста. Они „писменији“ су одлучили да је њихово разочарење у Цркву било довољно да се било шта уради, те су се залетели код разних лајф-коучева да на миру своју еманципованост развијају. А они, функционално неписмени (већина), своју веру практикују кроз религију, односно, припадност истој, на начин раног железног доба. Дакле, том сујеверју и „ваљља се/не ваља се“ приступу, заиста само неолит одговара (око 30.000 пре Христа). Неолит и сендвичи, са 1000 динара.

Да, то је гарант победе и мандата за несметано пљачкање! Нема никаквих регулатора, пошто постоје и друштвене мреже, на којима једна специфична маса, одлучује да не ради ништа већ да су саркастични коментари довољни. Значи, премијер ми се не свиђа, и ја ћу написати своје неслагање, и то је то. Такође, не свиђа ми се ни то што наша деца умиру овде, уместо да Држава плати њихово лечење у иностранству, када већ има новац за геј параде, и ја ћу тај свој став изнети на Твитеру. Разумљиво са скривеног профила. Ипак, служба је служба. Даље, ни мало ми се не свиђа продаја Косова, нити то да је изјава наше златне одбојкашице једноставно блокирана, па ћу зато ја урликнути – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! – разуме се вирално, и разуме се са лажног ник нејма јер, као што рекох – СЛУЖБА ЈЕ СЛУЖБА!

Дакле, довели смо себе до дна, и до сазнања да не можемо ништа урадити, осим РЕВОЛУЦИЈЕ, па то наш пут до кофера и пасоша, чини стаменијим. Да, такви смо ми потомци… Хвала Богу, па никоме и нећемо бити преци! Нестаћемо, угушени својим гадним сендвичима испред ТВ са којег старлете позивају на просветљење, и на живот у тренутку. Или су то били лајф коучеви? Ухххх…. забуна. Сори. Меа кулпа.

Међутим, РЕШЕЊЕ је ту. Пре свега – БОГ! Не нека безлична сила лајф коучева, или нирвана разних јогина, већ БОГ наших предака. Оних истих који су планину освајали на јуриш, чија је пешадија била бржа од савезничке коњице, и чији је краљ на воловској запрези ушао у ослобођени Београд.

Уз БОГА наших предака иде и КРАЉ, јер ти наши преци су гинули за КРАЉА И ОТАЏБИНУ, а са вером у БОГА!

Бог је ту, Краљ је ту, и наша СРБИЈА још увек није нестала. Ми смо на потезу! Ипак, крштено име ове земље је – МОНАРХИЈА!

Мислите о томе…

Свештеник др Угрин Поповић

Видовдан

1 КОМЕНТАР

  1. Мисли, говори и пиши СРБски, да те цео свет разуме: КРАЉЕВИНА!
    “Свака реч има реп!“, у СРБском језику, па и реч – “МОНАРХИЈА“=АНАРХИЈОМ!

    Драган Славнић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*