Sveštenik dr Ugrin Popović: Zastava u Notr Damu!

0

Ako išta imamo, odnosno, ako smo išta imali, to je sećanje na naše neustrašive pretke. Na ljude koji jesu iz ovog naroda, ali kojima mi nismo ni do kolena. Tako da smo ih nežno obožavali u svojoj mediokritetskoj pomirenosti da mi jednostavno nismo takvi, i da Srbija takvih sinova, jednostavno boravi u onom juče, dok je ovo danas, rezervisano za sve nas, koji možemo bez trunke griže savesti prodati veru za večeru, i oca za evroatlanske integracije, a najporaznije je to, što možemo, i što smo, prodali tu istu neustaršivu Srbiju za nekoliko sendviča i 1000 dinara.

Poplava raznih „duhovnih“ centara i lajf koučeva jesu tu, da tu izdaju, svojih predaka i osudu svojih potomaka, učini logičnom i totalno irelevantnim na putu ličnog razvoja jedne ličnosti u ovom životu, i ovim okolnostima. Sve je ipak samo maja, a mi trenutno proživljavamo samsaru vlastitog puta, koji je bezvremenošću ovenčan.

Da, tako je, a tako valjda i jedino možemo da podnesemo sami sebe i vlastitu svest nad tim da smo IZDAJNICI svojih predaka! Današnje postavljanje zastave tzv države Kosovo u Notr-Dam, kao jednoj od dvadeset država pobednica u Prvom ratu, jeste šlajmara u lice našoj mediokritetnosti, ali i poslednja mogućnost da se naša uspavana čast probudi. Probudi i pljune te gadne sendviče i shvati da ne živi čovek samo za 1000 dinara!

U Parizu se 11. novembra obeležava ovaj značajan istorijski jubilej, kome će prisustvovati brojni evropski i svetski lideri, od predsednika SAD – Donalda Trampa, preko nemačke kancelarske Angele Merkel, predsednika Francuske Emanuela Makrona…

U Pariz putuje i srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali i kosovski Hašim Tači, koji će se možda i sresti na marginama ovog događaja. Na marginama, što apsolutno odgovara Hašimu, jer zastava njegove zemlje vijori kao jedna od pobednica, dok nama i našem predsedniku, to nikako ne može da odgovara, pošto mi nismo na margini ovog događaja, već upravo u samom centru!

Zbog nas je počeo, mi smo pretrpeli najveće gubitke i našim slavnim Solunskim jurišom je i okončan ovaj veliki rat, i naša zastava NE MOŽE biti tek jedna od… već U SAMOM CENTRU tog hrama, Notr-Dam! Jer, ako smo relativni mediokriteti danas, to ne znači da su takvi bili i naši preci, oni isti, koji nisu dozvolili da ijedna, od 56 ratnih zastava Srbije, padne neprijateljima u ruke. Samo u spomen tog čina, naša zastava, danas, mora vijoriti ponosno i u samom centru, kako Pariza, tako i Notr-Dama!

Ili ne… ali onda naš predsednik tamo ne ide! Ne ide sa Hašimom Tačijem, da svojim prisustvom podrži izmišljanje istorije i novo silovanje naše nacije! Ne, to jednostavno Srbin ne radi, pa čak i ova današnja anemična i mediokritetno-jevropejska verzija tog naroda. Ipak, ne! Ako smo relativni njima, ne smemo biti-postati to jedni drugima!

To je naša verzija hrišćanstva, nazvano Svetosavlje, pojam koji smo sahranili svojim jugoslovenskim tendencijama tada, na kraju svog velikog pobedničkog puta. To, da mi nismo tek sugrađani nego sabraća! Da nismo relativni jedni drugima, već apsolutni. Da nismo puko sredstvo, već cilj!

Da, tu apsolutnu pobedu proslavili smo najužasnijim porazom. Taj poraz se zove Jugoslavija! Zato, ovaj događaj u Notr-Damu i jeste od velike važnosti, pošto tamo nije bilo Jugoslavije, ili bilo kojeg drugog spomena poraza. Ne! Tamo mora stajati zastava Srbije, apsolutne pobednice! I apsolutno časne armije! Armije seljaka i svetaca koji su svoju malu zemlju voleli više od sopstvenog života i kojoj su posvetili ovaj dan – dan pobede! Dan Srbije!

Tako da, proslavu Stogodišnjice proboja Solunskog fronta, smo obeležili. Svi smo videli kako, i to je bio šamar svim Srbima. Šamar našim pramajkama u obliku onog užasnog stvorenja koje na šipci huli na našu Tradiciju. Srbija je ćutala. Srbija je ćutala i žvkala svoj odvratni sendvič!

A sada? Šta ćemo uraditi sada?

 

Mislite o tome…

 

P.S. Gospodine Predsedniče, molim Vas uradite nešto! Ne dajte da se tek tako huli na spomen naših predaka! Vi ste naš glas! Molim Vas. Kolenopreklono Vas molim!

Sveštenik dr Ugrin Popović

Vidovdan

POSTAVI ODGOVOR

*