СВЕШТЕНИК ПОСЛЕ НАПАДА АЛБАНАЦА

0

Свештеник Стеван Марковић, за „Новости“, о заседи која је у месту Жач постављена његовој породици.

 Свештеника из Осојана код Истока Стевана Марковића, његову супругу Ивану и петогодишње близанце, у среду је у месту Жач напала група Албанаца. Поломили су шофершајбну на њиховом аутомобилу, а свештеник је, само захваљујући присебности, успео да породицу избави из заседе.

 Са супругом и петогодишњим близанцима Владимиром и Јованом враћао сам се из Пећке патријаршије, журећи за Осојане где је требало да нас посети британски дипломата у Приштини. На улазу у село Жач пут су нам блокирали чланови породице Кељменди, њих десетак старости од 25 до 35 година, који су и раније безброј пута нападали српске повратнике у Метохији – прича свештеник Марковић, за „Новости“.

Албаци су пут препречили белим комбијем, а Марковић је изашао и замолио их да пропусте његов аутомобил.

– Тада су почели да и урличу и ударају по предњем стаклу. Један је викао „калашк“, што је назив на албанском за пушку. То је додатно узнемирило моју супругу док су се близанци расплакали. Некако сам успео да заобиђем комби…

Свештеник сматра да је напад на њега и његову породицу повезан са инцидентом у Петричу, кад је више десетина Албанаца напало расељене Србе који су желели да обележе сеоску литију на рушевинама Цркве Свете Тројице.

Епархија рашко-призренска у четвртак је указала на погоршање безбедносне ситуације у којој живи српски народ са својом црквом на Косову и Метохији, и позвала надлежне да реагују.

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*