Светски медији о овоме не говоре: Напад на џамију на Новом Зеланду зауставили наоружани муслимани!

0

Џамији Ал Ноор на Новом Зеланду није једина џамија које је нападнута током јучерашњег дана, а у другој у насељу Линwоод у верском објекту се налазило оружје па су окупљени муслимани из џамије почели да пуцају у правцу Аустралијанаца.

Брентон Тарант који за себе каже да је комунисти, анархиста и етно-националиста напао је џамију Ал Ноор, ипак он није једини нападач у јучерашњем инциденту, поред њега ухапшена су још 3 особе које су напале другу џамију на Новом Зеланду.

У џамији у Линwоод скалдиштено је оружје, па су окупљени муслимани убрзо почели да пуцају на нападаче.

Kако каже очевидац Марк Николас, а преноси Неw Зеаланд Хералд чуо је пет пуцања, а онда су окупљени узвратили ватру из пушака и сачмара.

Доке је први напда на џамију Ал Ноор траја 17 минута, а нападач је имао времена да се врати по додатну муницију, након пуцњаве у Линwоод-у нападачи су побегли видевши да се у џамији налази озбиљан арсенал оружје и да неће успети да се пробију унутра. Полиција није прецизирала одакле оружје у верском објекту.

Безбедностне службе и даље нису саопштиле да ли су џамије изабране као мета са намером или насумично. Опозициони посланик у парламенту суседне Аустралије Фрејзер Анинг рекао је да је напад последица миграционе политике и фанатизма мигранта који долазе у Аустралију и на Нови Зеланд.

New Zealand Herald

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*