Сви чекају заседање Сабора СПЦ: Патријарх Павле постаје светац?!

0

Народ га је већ прихватио као Божијег човека
На пролећном заседању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, које ће се одржати у мају, једна од главних тема биће и проглашење патријарха Павла за светитеља, сазнаје се.

Према речима извора који је упућен у детаље предстојећег заседања, одавно су се стекли услови за канонизацију патријарха ког су верници још за живота називали „ходајућим свецем“.

Његови поштоваоци већ девет година, колико има од кад је напустио овај свет, жељно ишчекују ову одлуку СПЦ, а у прилог томе иде и чињеница да су многобројни верници који сведоче о чудима која су им се догађала након молитви на његовом гробу.

Било је јасно да је патријарх Павле био Божији човек и да је живео по Његовој вољи и заповестима. Чим неко испуњава вољу Божију, онда и њега слуша Бог, па није ни чудо ако су његове молитве помогле верницима – рекао је владика милешевски Атанасије Ракита који не пориче да ће се канонизација патријарха наћи на дневном реду сабора.

Да ли црвени конац заиста штити? Ово носи велики број верника у Србији, а заправо је ВЕЛИKИ ГРЕХ

Према речима пензионисаног професора Богословског факултета, Димитрија Kалезића, после Светог Петра Цетињског, нико у народу није био толико поштован и прихваћен као патријарх Павле, што је један од услова канонизације.

– Сви у сабору то знају, али се вероватно уздржавају, како не би то урадили преурањено- рекао је он и додао да поглавари СПЦ сматрају да ова одлука не сме бити наметнута, већ искључиво воља народа, па се зато чекало на то.

Видело се да је светитељ за живота

– Сусрет с њим остаје трајан, код њега се осећа да је другачији. Његова канонизација је потребна нама, народу. Он је већ у заједници светих- рекао је Здравко Пено, професор на Богословском факултету.

 

Србија данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*