SzS: Rešenje kosovskog problema može biti samo u okvirima Ustava Srbije i Rezolucije 1244

0

SAVEZ za Srbiju zatražio je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da hitno obelodani o čemu je pregovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem na svim sastancima koji je do sada imao.

U saopštenju saveza se navodi da je Tači priznao da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tajno sastajao u Parizu, Njujorku, Vatikanu, Briselu i Beču, i time nedvosmisleno potvrdio navode predsednika Narodne stranke i predsedavajućeg Saveza za Srbiju Vuka Jeremića, koji je u javnosti više puta ukazivao na te sastanke.

Jeremić je upozoravao da se njih dvojica na tim sastancima dogovaraju o „razgraničenju“, odnosno sporazumu po kojem bi se Srbija voljno odrekla dela svoje teritorije, uključujući i u opštinama Bujanovac, Medveđa i Preševo, a Priština dobila stolicu u UN, što je suprotno Ustavu Srbije, Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, i ravno aktu veleizdaje, navode iz Saveza.

Savez za Srbiju ističe da se protivi Vučićevom i Tačijevom tajnom dogovoru po kojem bi Srbija de fakto priznala nezavisnost Kosova.

„Zalažemo se za pregovore sa kosovskim Albancima kojima bi u južnoj srpskoj pokrajini bio omogućen normalan život svih ljudi. Prihvatljivo rešenje kosovskog problema može biti samo u okvirima Ustava Srbije i Rezolucije 1244, što su Jeremić i jedan od osnivača SZS Dragan Đilas jasno poručili i evropskim zvaničnicima tokom nedavne posete Briselu“, ističe se u saopštenju SzS.

Fakti

POSTAVI ODGOVOR

*