СзС тражи оставке Радојичића и Весића због колапса у Београду

0

Одборничка група Савез за Србију затражила је данас хитне оставке градоначелника Београда Зорана Радојичића и његовог заменика Горана Весића ради колапса у Београду због снежних падавина.

 

Заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Града Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић у писаној изјави је навео да никад у савременој историји Београда грађани нису били принуђени да због снега пешке прелазе мостове, нити је саобраћај обустављан у главним улицама, као што је то јуче био случај.

„Градска власт је јуче пре подне успела да остане без индустријске соли, па су почели да бацају обичну со, што је прави узрок колапса у послеподневним часовима. Ноћас су користили калцијум хлорид, који се иначе баца само на температурама испод минус 10“, навео је Јовановић.

Он је казао и да изјаве Радојичића и Весића попут оних да их метеоролози нису обавестили да у јануару пада снег, или да су за колапс у граду криве климатске промене, само потврђују да се ради о особама недостојним за обављање највиших функција у главном граду Србије.

аутор: СА
извор: Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*