Тачи: Харадинај ме обавестио да има већину за владу

0

Kосовски председник Хашим Таци изјавио је да га је Рамуш Харадинај обавестио да има довољну подршку посланика у парламенту за састав нове владе.

– Имам потврду мандатара победничке коалиције (Рамуш Харадинај) да има довољан број гласова за формирање нове владе. Тако да, чекам да прође процес потврде изборног резултата, а онда ћемо заједно са политичким спектром одлучити о датуму конституисања Скупштине и оснивања нове владе – рекао је Тачи у интервјуу за Слободну Европу.

Упитан ста ће бити ако мандатар не успе да добије довољан број гласова Тачи је рекао да не жели да прејудицира и да има потврду Харадинаја да има довољан број гласова.

Он каже и да не верује да ће доћи до друге рунде преговора за мандатара, али да у сваком случају треба разговарати са свим политичким чиниоцима.

На питање да ли је зависност нове владе од гласова Српске листе ризик за Kосово, он је рекао да Сви политицки лидери на један или други нацин контактирају са Српском листом И теже томе да сарадују са њом.

– Против сам мишљења да су заједнице ризик за Kосово. Оне су вредност Kосова и бице део сваке нове владе, јер је то и уставна и законска обавеза. Према томе, само стабилна и мултиетницка влада може Kосово да води путем европске перспективе – оценио је Тачи за Слободну Европу.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*