Тачи: Харадинаја неће изручити Србији

0

Kосовски председник Хашим Тачи уверен је да, његов ратни саборац, бивши премијер Kосова, а сада опозиционар Рамуш Харадинај, који је ухапшен по потерници Србије, која га терете за злочине над цивилима, ниће бити изручен Србији, пише данас Аваз.

Ово, каже, није први пут да су косовски политичари задржани у иностранству по потерницама Србије, али да до сада ниједан није изручен Србији.

„Верујемо да ће се то поново десити. Kада косовске власти ово објасне, уверен сам да ће се Хардинај вратити на Kосово“, рекао је Тачи за сарајевски Аваз, преноси Фена.

Циљ Србије није правда, тврди даље Тачи и додаје да би у супротном били процесуирани они који су „одговорни за хиљаде жртава“ у БиХ, Хрватској и на Kосову.

„Власти у Србији нису задужене ни за шта везано уз грађане Kосова и територију те међународно признате државе“, навео је Тачи, који ових дана борави у САД, где се опрашта од одлазеће администрације.

Kосовски председник оптужује Србију да о миру разговара у Бриселу само да би, како тврди, добила средстава из европских фондова, док са суседима „говори језиком рата“ из периода 90-тих.

„Србија је још затворена, окована у националистичку реторику која је проузроковала ратове деведесетих година прошлог века“, рекао је Тачи, који сматра да „Србију воде исти људи који су били у Милошевићевој влади у касним деведесетим“.

 

 

 

Taнјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*