Тачи и Рамуш Харадинај неће одговарати за ратне злочине!?

0

Специјални суд за ратне злочине такозване ОВК дефинитивно ће почети са радом крајем ове, или почетком наредне године. Први оптужени највјероватније ће бити Даут Харадинај. Његов брат Рамуш али и косовски предсједник Хашим Тачи, биће само свједоци у суђењима.

Извор „Блица“, неименовани дипломата са Косова, каже да је све спремно за подизање оптужница и прва хапшења. Страни дипломата ,на кога се београдски дневник позива, каже да ће процесуирања за убиства, отмице, протјеривања становништва довести на клупу суда око стотину локалних Албанаца међу којима је и велики број команданата терористичке ОВК.

Даут Харадинај је, како се подсјећа, учествовао у посебно тешким злочинима у импровизованом затвору у Глођанима, а како се наводи у списима српских истражитеља, непосредно је учествовао у убиствима српских цивила, полицајаца, али и свједока у суђењу против његовог брата Рамуша пред Хашким трибуналом.

За Хашима Тачија „Блицов“ извор каже да ће он, као и Кадри Весељи, који је поново кандидат за предсједника Скупштине самоипроглашеног Косова, највјероватније бити позвани само у својству свједока за ратне године на Косову. Према сазнањима овог листа, хапшења локалних Албанаца изводиће специјализована јединица Еулекса из Пољске, уз подршку косовске полиције.

РТРС, Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*