ТАЧИ ОРГАНИЗОВАО: Атентат на Власија!

0

Српске обавештајне службе мотре на рад нове и у јавности готово непознате терористичке организације косовских Албанаца „Око народа“, која је преузела одговорност за покушај убиства приштинског адвоката Азема Власија.

Централа ове терористицке организације налази се у Швајцарској, а циљеви су им независност Kосова, протеривање неалбанског становништва и стварање велике Албаније, уз немилосрдни обрачун са свим неистомишљеницима.

Метод рада подсећа на оснивање ОВK, која се свирепо обрачунала са Србима са Kосова, али и с Албанцима који нису желели да се прикључе њиховим терористичким акцијама.

– Досијеи појединих чланова постоје у српским обавештајним службама. Њихово присуство на Kосову није прошло незапажено и свако њихово деловање схвата се озбиљно- преноси лист изјаву саговорника упознатог са безбедносним претњама у јужној српској покрајини.

„Блиц“ преноси изјаву генерала Момира Стојановића, бившег председника Одбора за безбедност у Скупстини Србије, који каже да је та група, иако млада, под окриљем некадашњих припадника ОВK.

– Сам назив организације упућује на то да њени припадници мотре, гледају на лидере косовских Албанаца и да неће избећи одмазду ако се спроведе споразум са Београдом. Њихови циљеви сигурно јесу максималистички – независно Kосово и велика Албанија- каже Стојановић.

Он сматра да ће тек уследити низ сличних напада у нарушеној безбедносној ситуацији на Kосову.

– Део тих сукоба биће изазван истрагама Суда за ратне злочине на Kосову. Сигурно да су и Срби угрожени овом нарушеном безбедносном сликом, али су Срби на Kосову и Метохији генерално угрожени- каже Стојановић.

 

 

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*