Тачи: Време је за међуетничко помирење

  0

  Председник Kосова Хашим Тачи изјавио је данас да су грађани Kосова доста пропатили због мржње и да је сада време за међуетничко помирење.

  – Доста смо патили од мржње, сукоба, дакле свако од нас треба да гледа на развојну будућност – рекао је Тачи на састанку Саветодавног већа за заједнице.

  Он је истакао да „сви треба да се усредсреде на то да дође до међуетничког помирења на Kосову, као предуслова за заједнички живот и развој Kосова“.

  Према његовим речима, то је значајно и за стварање нових радних места и за „побољшање социјалног благостања сваког грађанина Kосова“.

  Тачи је рекао да је Kосово изграђено на најзначајнијим међународним документима и начелима за заштиту људских права и слобода.

  Он је додао да државне институције Kосова раде на томе да се ова начела спроводе и да се сваки грађанин, без обзира на етничку припадност, осећа слободним и једнаким са било којим другим грађанином.

  – Kао друштво које је патило од дискриминације и изолације, дубоко разумемо значај начела да свако буде третиран људски и једнако, поштујући његова основна људска права и слободе. Ваша улога у промовисању ових начела је велика – рекао је Тачи.

  Према његовим речима, институције треба да се заложе да у томе буде успеха и да то осети сваки грађанин и породица, „где год да живе на Kосову и без обзира на етничку припадност“.

  – Много ћемо радити на повратка свих људи који желе да се врате својим кућама – рекао је Тачи.

  Он је, говорећи о процесу дијалога између Kосова и Србије, затражио да се сви заложе да то буде део процеса нормализације односа и међуетничког помирења унутар Kосова.

  Председавајући Саветодавног већа за заједнице, Газмен Салијевић је рекао да је циљ тог Већа промовисање толеранције, међуетничке комуникације и развоја, а зарад боље будућност свих грађана Kосова.

  – У нашем мандату промовишемо поруке толеранције, боље комуникације и изградње међуетничког помирења на Kосову – додао је он.

  Саветодавно веће за заједнице је тело које делује при кабинету председника Kосова и у њему су заступљени припадници свих националних заједница и цивилног друштва.

   

   

   

  Бета

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *