ТАДИЋ: Вучићева власт пројекат тајкуна и криминалаца

0

У својој аутобиографији Мирослав Мишковић износи одређена признања, која имају изузетан политички значај, јер у потпуности огољавају ову власт.

Због коначне истине о томе ко је тајкунизовао Србију и ко урушава правну државу зарад личних интереса, неопходно је скренути пажњу јавности на неколико ствари које износи Мишковић након вишегодишњег ћутања, написао је у отвореном писму бивши председник Србије Борис Тадић.

Како додаје, Мишковић наводи да је када је сазнао да ће бити ухапшен позвао свог „великог пријатеља тадашњег председника Томислава Николића“, који му је током тог разговора обећао да неће доћи до хапшења. „Поред тога, Мишковић износи да га је Вучић ухапсио на основу истраге која је започета и вођена у време мог председничког мандата. Ове Мишковићеве речи доказују коначно да су Вучић и Николић годинама лагали грађане оптужујући претходну власт за тајкунизацију Србије, док су уствари они све време били пријатељи са истим тим Мишковићем.

Као што су потом били и коалициони партнери са Карићем, који је и ослобођен у време њиховог мандата, баш као што ће бити и Мишковић. То је само део процеса тајкунизације и криминализације Србије под овом влашћу у ком се криминалци ослобађају застаревањем кривичних поступака, рехабилитују тајкуни из деведесетих и стварају потпуно нови тајкуни у оквиру напредњачке олигархије. Толико, коначно, о томе ко је тајкунизовао Србију“, навео је Тадић.

Он је нагласио да ове Мишковићеве речи доказују да демократе, упркос томе што су покренули истрагу против Мишковића, нису хапсили људе без довољно доказа зарад политичких поена и популизма.

„Сада је коначно јасно да су све Вучићеве и Николићеве оптужбе о тајкунизацији Србије у време мог мандата биле лаж по принципу „држ’те лопова“ и сасвим је очигледно да је Мишковић био финансијер СНС-а, што је и сам Николић једном приликом потврдио. Дакле, не само да је лаж да смо ми у време власти штитили тајкуне и да су нас финансирали, него су финансирали нашу тадашњу опозицију, а садашњу власт, инвестирајући тиме у смену наше власти, која се најодлучније и најснажније борила против организованог криминала и корупције.

Напредњаке су на власт довели они којима та борба није одговарала, тако да је ова власт пројекат тајкуна и криминалаца, а таоци тог пројекта су већ више од пола деценије сви грађани Србије“, истиче Тадић.

 

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*