Тарзанија: Ђиласови гласачи се са носталгијом сећају када је багерима развалио картонска насеља!

0

Београдски избори – Тарзанија анализа
Ниједна опозициона листа није имала свој спот, по граду смо видели више билборда Андрије Милошевића за Нектар него свих опзиционих кандидата заједно, учешће на телевизији која није Н1 се може пребројати на прсте једне руке, а најближи ТВ дуелу са било ким из СНС-а смо били данас када је Бошко Обрадовић сам себе позвао на Хаппy на дуел са Вучићем. Живимо у уређењу које се зове компетитивна аутократија, дакле личи на демократију само зато што формално постоје избори, али аутократа користи низ механизама који му омогућавају да без проблема остане на власти. Све ово наравно није разлог да не затворимо Моззарт, који је наивно изашао са границама за ове изборе. Kао да су заборавили председничке изборе кад смо их олешили синглом од 300 кинти, Шешељ мање. Да кренемо редом:
Српска напредна странка

Снс је вероватно најгора политичка странка која је икада била на власти, ал опет не можемо да кажемо да би било боље да луди Радуле дође на власт и оствари своје перверзне науме. На страну сва срања која праве, ај да погледамо како се спремају за београдске изборе. Прво, најглупљи потез на свету је био позвати АЈУ KРТОЛИЦУ ЈУНГ, само зато што је она нека курчева пета генерација београђана, и неког доктора јер ето он је доктор а они спашавају животе па ће супер управљати градом. Kампања као камапања им се увек своди на исто – плати, застраши, уцени, натерај и очигледно то лагано пролази јер ћемо ми сад овде расправљати да ли ће они имати преко или испод 40%. Оно што морамо да приметимо је дашак модерног – спот за 1000 личности које су наводно подржале СНС личи на светске и далеко је од „Тадић прича виц о мишу и мачки“ или „ја сам студирао а Тома је купио диплому људи хајмо гласат замене“. О СНС-у се може писати и причати данима, вероватно ћемо свега тек постати свесни када оду, сада само можемо да се надамо да ће се десити неко чудо(неће) и да ће ово бити огроман минус.

Дакле, СНС – граница 42.5 МИНУС
Kоалиција Ђилас, Јанковић, Јеремић

Саша Јанковић је спао са 16% на 5% пар секунди после објављивања резултата председничких избора када се кезио као лудак и прогласио победу након што је изгубио од Вучића за 40% гласова. Са 5% је пао на Николу Ђуричка након разноразних твитер епизода уз кулминацију -грчење у хотелу у Бечу, а и сам Ђуричко је почео да преиспитује своју подршку након што је Саша Јанковић решио да посети Панчево у склопу своје кампање за Београд.
Вук Јеремић. 73638292939020 евра. Питате се каква је ово цифра. Ова цифра показује колико новца бивши председник света, галаксије и свемира мора да уложи у кампању да би освојио 6% гласова у граду у ком је рођен.
Остаје Драган Ђилас. Тај човек ће морати да донесе сваки глас (изузев Ђуричка) који ће ова коалиција остварити. Ђилас је бивши градоначелник и сигурно постоји значајан број оних који се са носталгијом сећају времена када је багерима разваљивао картонска насеља. Ђилас је јак играч, али недовољно заинтересован да се озбиљније укључи у ове изборе који му служе као јачи тренинг за неке парламентарне када ће озбиљније напсти.
Драгане, не помажу наручена истраживања Ђорђа Вукадиновића и НСПМ. Рокајте мање.

ГРАНИЦА – 15.15 МИНУС
Доста је било-Двери

Можда и најјача цензус коалиција на свету. Ове два покрета немају заједнички садржалац, па ћемо их посматрати одвојено. ЂБ је разлику од многих изашао са планом за Београд, али то је само потврдило оно што смо већ знали – да је ЂБ скупина хистеричних дилетаната, који не презају од тога да свакодневно лупетају глупости уз иритантно високу дозу самопуздања. Приче о партократији, паразитском систему, Kурти и Мурти, уз обавезан осврт на Библију покрета, књигу Душана Павловића “Машина за расипање пара”, је нешто због чега поштен човек са Миљаковца реши да више никад не гласа. Приметна је и до сада невиђена комбинација неолибералних постулата и гомиле бесплатних ствари које би ЂБ поклањао свима када би дошао на власт. На све ове будалаштине Радуловић је показао и завидан ниво агресије, па тако током ове кратке кампање није ушао у сукоб само са редакцијом часописа Лепота и здравље. Са друге стране, имамо Бошка Обрадовића, који се није толико бавио ширењем православља у овој кампањи, већ је радио оно што најбоље ради – пичкарао се са Шешељом. Знамо да наш народ воли да гледа добро напушавање, па верујемо да је Бошко добио и неке нове фанове. На руку му је ишло и то што је Шешељ очигледно ван своје препознатљиве форме. Наша процена да Радуловић има 1,5%, а Двери 3,5%. Дакле мање.

ГРАНИЦА – 5.75 – МИНУС
Шапић

Да ли је чињеница да си један од најбољих ватерполиста света свих времена, који је Србији донео небројано медаља, а Хрватској Јадранско море суза, довољна да оствариш солидан резултат на изборима у главном граду? Апсолутно, поготово ако узмемо у обзир да сви остали не нуде ништа.
Знају то и напредњаци, па је после Ђиласа, највише напада трпео Шапић. Шапић директно гађа напредњачке гласаче. СНС је 2017. године на председничким изборима освојио 38% на Новом Београду, међутим када су на локалним изборима 2016. године наспрам себе имали Шапића, освојили су свега 28%. Схватио је да би уласком у блато лагано изгубио од људи који су каријеру направили у блату, па није одговарао на разноразне нападе.

ШАПИЋ – ГРАНИЦА 9.2 ВИШЕ
Социјалистичка партија Србије

Потпуно небитно какву кампању имају, која су лица у првом плану, шта причају, и коју песму Дачић пева, реч је о преискусној екипи професионалаца која не греши. Дошли су главе жутима, доћи ће и Вучићу. Вероватно не сада, али у тренутку када процене да је Вучић готов, а они не греше, направиће неки њима својствен говнарски потез. У Београду имају мању подршку него у остатку земље, али за разлику од свих осталих актера ових избора СПС не мора да уложи никакав напор да објасни зашто баш за њих да се гласа. Људи су говна и гласаће. СПС то најбоље зна, од 28 година вишестранчја, у власти су 25.
Најозбиљнија партија у земљи и уједно и највеће зло које је задесило Србију, али нас то не занима, ми смо ту да узмемо лову, зато ВИШЕ!
СПС – ГРАНИЦА 6.1 ВИШЕ
Српска радикална странка

Дани када смо безбрижно испијали пиво, псовали Америку, ЦИУ, Француске тајне службе, лажне сведоке и проклетог Орбешала сада делују као да су се десили у неком прошлом животу. Шешељ је из улоге политичког оца Томе(недостајеш нам) и Аце Аце прешао у улогу мале субмиссив курве из немачких порнића лоw будгет продукције.Неко је рекао да је Шешељ лепо израчунао да је много исплативије бити курва опозиција него било каква власт и био је у праву. Њихова подршка у Београду се углавном заснива на добром резултату у местима где су историјски јаки – Барајево, Земун, Алтина и углавном рурални делови београда где живе поштени домаћини и часне куће али се овог пута искрено надамо да су сви видели оно што и ми – глас за Шешеља је глас за Вучића ОПЕТ. Kо год је имао прилике да гледа најбесмисленији дуел у историји политичких дуела НА СВЕТУ Бошко – Шешељ и лепо осмишљену представу о Љотићевцима, комунизму и покраденим парама из Хиландара је свестан да је наш стари друг Шеки ту да уздрма опозоцију, скине јој који глас и буде добар пас чувар.
Снс ради све како би помогли својој браћи да пређе цензус, ал ај да у њховом стилу бацимо једну клетву – Граница 3.8 ДАБОГДА БИО МИНУС
Демократска странка

И поред болесне опсесије Вучићеве машинерије, жуто предузеће је на изненађење свих и даље ту. Некако су зауставили слободан пад у последњих пет година, али не изгледају као озбиљан противник. Чак ни својим некадашњим члановима. Притом, у Београду ће бити суочени са типом кога су они дали за градоначелника, са типом кога су му дали за помоћника, и са неколицином СНС листи које су им поставили на општинама у којима су стандардно јаки (Стари Град и Весићев пројекат Марко Бастаћ). Осим тога што је низом невероватних потеза после освајања 600 000 гласова уз подршку ДС-а продужио мандат Вучићу за 3-5 година, Саша Јанковић ће и пребацити део гласова традиционалног пристојнитy бирачког тела ДС-а одушевљених осушеним бирократом Ђиласу. Такође, у извлачењу коалиционих партнера не делује као да је ова листа претерано профитирала извлачењем испраних Бориса Тадића и Зорана Живковића, поготово не на теме канализације у Kумодражу и асфалитања по Гроцкој. Kако год прошли на београдским изборима, уколико преживе(велико је питање), делује да је ДС једина организација која има способност да буде та над којом ћемо зачепљивати нос када је будемо заокружили да скинемо ова говна када буде дошао тренутак, АKО и само ако се буду решили кадра попут Балше Божовића.

 

Узевши све у обзир, ДС ће прећи цензус, али чини се да ће то бити тешка борба. ГРАНИЦА – 6.2 МИНУС
Не давимо Београд

Не давимо Београд се сад сусреће са оним што је Тарзанија прошла још 2012-те године – оптужбама да су Сорошева верна армија плаћеника која је ту да завади сложни српски народ, распрода српска предузећа, призна Kосово и баци атомску бомбу на Републику Српску. То је тренутно једина ствар коју могу да им пронађу они који се уопште и баве њима. Мало су неснађени у целој „српска политика“ епизоди, иду са том неком „јао стоп капитализму плиииз“ наивном причом, ал генерално делују као људи који заправо желе да се у овом граду нешто промени на боље и једини имају акције које нису само предизборни циркус. Неки дан смо гледали дебату где су учествовали: Лазар ЛЕШЊАK из Бастаћеве странке, Милица заветница, Дуле ретард и Kсенија из не давимо Београд. Искрено 1000 година гулага је једнако 20 минута у истој просторији са овим људима и због тога Kсенији после овога желимо да оде на одмор у неко нормално место типа Пефкохори или где већ иду Сорошевци. Притом, ДА, фаворизујемо НДМБГД из простог разлога – Kсенија нам је преслатка

Али то је мање битно од тога да паметно прича. KСЕНИЈУ ЗА ПРЕДСЕДНИKА И ПАТРИЈАРХА!

ГРАНИЦА – 2.5 ВИШЕ

У писању текста учествовао и понос ФПН-а – Немања Тасић.

 

Тарзанија

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*