Татјана ће добити 81. дете, зна имена свих њих, али један тужан догађај натерао је да одустане од рађања (ФОТО) (ВИДЕО)

0

Прво су удомили девојчицу, онда двојицу дечака, а затим су отворили породична сиротишта. Њена породица данас броји 120 чланова

Татјана Сорокина (67) из Русије ускоро ће добити 81. дете. Она је до сада одгајила 80-оро деце, а само двоје од њих је родила. Њену породицу сада броји 120 чланова.

Татјана, која је позната као руска мајка храброст, живи у Ростов регији. За њу кажу да је мајка са златним срцем, а она свима жели да помогне.

– Никада нисам планирала да удомим децу. Деца сама долазе код мене – рекла је Татјана.

Она се пре скоро 40 година венчала са супругом, а њихов син је имао генетску болест. У почетку су покушали да га лече, али када су видели да нема наде, одлучили су да више немају своју децу, него да узму напуштену.

– Мој син Василиј је у деветој години постао слеп. Због тога сам одлучила да више не рађам, иако веома волим децу – рекла је Татјана.

Прво дете су усвојили 1975. године. Прво су удомили девојчицу, онда двојицу дечака, а затим су отворили породична сиротишта. Тако су и почели.

Током ’90-их година у породици Сорокин расло је више од 20 деце.

Најстарији ће у јуну и јулу напунити 48 година, најмлађи шест – рекла је она.

Данас породица брине о шеснаесторо деце, а сви они једни друге сматрају браћом и сестрама. Kако је рекла, данас њена породица броји 120 чланова.

– Троје дечака ме је питало да из сиротишта дођу код мене. Мислила сам да им неће бити допуштено, али они су молили власти и од маја се налазе у мом дому – испричала је она.

Руска мајка храброст рекла је како је „у кући деци све дозвољено, иду тамо где желе, узимају шта желе, наравно, у разумним оквирима“.

– Ако им дозволиш, јешће само слаткише. Дете види да се према њему добро односе, верују му, воле га. То је најважније – открила је она.

Татјана зна имена све своје деце. Сећа се рођендана и патронима и имена њихових супруга, и унука. Она има 46 унучади и 6 праунучади.

Њен супруг је преминуо пре пет година, од када је она преузела бригу за целу породицу.

Већина деце које је удомила има неки инвалидитет или болују од неке болести. Неку децу су више пута усвајале породице, али су их враћали када би сазнали за болести. Она је свесно бирала баш такву децу.

– Да ли знате како је било ’90-их година? Дете је остало без родитељске бриге, у сиротиштима није било места, била су препуна. Децу су слали у домове за напуштену децу, тамо су се и школовала. Па и паметно дете ће живети са том болесном децом, постаће као они. Сва деца су болесна. Отприлике је петоро деце било више-мање здраво. Многу децу смо излечили, многима је укинута дијагноза ментална ретардација. Школовани су, стекли су дипломе, запослени су као возачи, грађевинари – рекла је она.

Мајка са највише деце и сама се родила у великој породици. Она има четири сестре и једног брата.

– Kад ми се родио брат, имала сам 11 година. У ствари, ја сам га одгајила – рекла је Татјана.

Татјана Сорокина ће ускоро добити 81. дете.

– Најважније је да су ми здрави. За сада се не жалим, али ко зна шта ће бити сутра. На крају крајева, моја деца, моја одрасла деца кажу да нико од васпитаника неће бити враћен у сиротиште. Ако Бог даје децу, даће за њих и средства. Живим само за њих. Kакав ће ми живот бити без деце? Бићу само стара бака на клупи – рекла је она.

 

Телеграф

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*