Техеран: Доказаћемо да САД и под Трампом подржава исламску државу

0

ФАР: НЕЋЕ ПОНУДИТИ УГОВОРЕ ВЕЋ ДОКАЗЕ ГДЕ СУ ИМ СВЕ И КАКО АМЕРИКАНЦИ ПОМАГАЛИ

  • Пре десетак дана је и заменик начелника штаба оружаних снага Ирана, Мостафа ИЗАДИ, изјавио да Техеран располаже доказима да Вашингтон директно помаже терористичкој групацији Исламска држава

ИРАН је најавио да ће објавити доказе да су Сједињене Државе подржавале и да подржавају Исламску државу.
Техеран је то учинио преко Хамида Резе Мохадама Фара, саветника команданта Корпуса чувара исламске револуције.
Фар је одмах објаснио: „Нећемо понудити документе у виду писаних текстова или уговора. Наши докази ће се односити на оно што се реално догађало на бојним пољима. Навешћемо на којим све локацијама су Американци пружали помоћ Исламској држави. А та помоћ подразумевала оружје, муницију, логистичку и медицинску помоћ“.
Фар је – како се и могло очекивати – изјавио да су Исламску државу створиле САД: „Американци више неће моћи да прикривају ту чињеницу. Поричући то – они су директно лагали. Чак и данас, када неки од њих говоре да су направили грешку што су створили Исламску државу и да је исправљају помажући да буде уништена – они опет лажу. За то постоји мноштво доказа и ми ћемо их понудити“.
Пре десетак дана је и заменик начелника штаба оружаних снага Ирана, Мостафа Изади, изјавио да Техеран располаже доказима да Вашингтон директно помаже терористичкој групацији Исламска држава.
Раније је на исто указивао и сиријски лидер Башар Асад. Притом је указао: да се територија под контролом терориста почела смањивати тек када су се у рат укључиле руске Ваздушно-космичке снаге.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*