ТЕНKОВИ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА Људи са заставама изашли на улице

0

Топови и тенкови на београдским улицама изненадили су само необавештене суграђане који су на путу до посла пролазили поред Теразија и Палате Албанија.

Поводом манифестације „Дани Београда“, која ће трајати данас и сутра, а све поводом годишњице ослобођења српске престонице у Другом светском рату, предвиђена је и парада од Теразија до Трга републике.

Тим поводом Улица краља Милана, Теразије и Kоларчева су „украшене“ музејским експонатима, оружјем које је коришћено пре више од седам деценија у одлучујућим биткама.

На Тргу републике припремљена је и бина на којој се на великом паноу, уз црвену звезду петокраку, налази и натпис „73 године од ослобођења Београда“.

На раскрсници Трга Николе Пашића и Теразија полако се формира колона, како од војника, тако и грађана који су дошли са разним заставама.

На малој импровизованој бини на Теразијама окупљенима су се обратили министар одбране Александар Вулин и градски менаџер Горан Весић.

– Последње три године са поносом славимо дан ослобођења, та слобода извојевана је у крви како би наш град био слободан. Била је то бриљантна војна акција и поносан сам што смо били део ње јер мора да се зна ко је био антифашиста, а ко је сарађивао са фашистима – истакао је Весић.

Kолона је кренула ка Тргу републике. На њеном челу је војно возило које прати десетина војника, а за њима иду градски и републички челници.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*