ТЕРЕЗА МЕЈ НАЈАВИЛА РАТ РУСИЈИ!

2

Британска премијерка Тереза Меј поручује да ће Лондон користити „сва расположива средства“ за борбу против Русије и покренути евентуално нови хладни рат“. Утврдила је и да не одбацује чак и војни одговор. Свет са стрепњом очекује реакцију Москве, која је већ најавила да јој је доста бахатог Лондона и његових лажи.

– Докле год бранимо своје интересе и потврђујемо наше вредности, бит ће оних који ће нас покушати дестабилизирати и напасти. Али ти људи не смеју сумњати да ћемо употребити сва средства на располагању како бисмо их поразили – изјављује премијерка.

Портпарол британске премијерке је касније појаснио како је Русија заиста циљ. У коментарима за Ројтерс, он уверава да Велика Британија ради „са својим међународним партнерима на дугорочној реакцији на проблем који представља Русија“.

У том је процесу британска влада објавила да ће објавити извештај о способности Велике Британије да се суочи с исламистичким тероризмом и „неприхватљивим и опасним понашањем Русије“ која представља идентичну опасност за националну сигурност.

– Ова нова доктрина ће осигурати да најбоље искористимо све наше способности како бисмо заштитили нашу унутрашњу сигурност: од економског утицаја до војних одговора, па све до дипломатског и културног утицаја – поручује портпарол Терезе Меј.

Велика Британија је изгледа одлучна наставити своју анти-руску кампању, а портпарол премијерке је објаснио да Лондон планира са још неколико земаља повиси тон.

– Овде се не радио само о солидарности, већ о одговору на стварну претњу – тврди он.

У руском дипломатском апарату агресивно и ратоборно понашање британске премијерке изазива различите реакције.

С друге стране, све већи број дипломата је забринут због жестоких коментара Терезе Мај. Таква реторика придоноси погоршању односа између Москве и западних држава, што би могло довести до другог хладног рата, па чак и правог рата.

– Запад мора да схватити да анти-руска кампања нема будућности. Ако се то настави, наћи ћемо се у ситуацију хладног рату – изјавио је Григориј Логвинов, руски амбасадор у Канбери.

Извор: logično.com

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*