Terorista Islamske države krije se u Beogradu!

0

Policija Srbije intenzivno traga za Abdulom Basetom el Saroutom iz Sirije, istaknutom pripadniku Islamske države za kojeg se veruje da je ilegalnim kanalima ušao u Srbiju i da se trenutno krije na teritoriji Beograda.

Sarout se smatra liderom sirijskih pobunjenika u svom rodnom gradu Homs, a mnogi ga opisuju i kao „ikonu sirijskog proleća“, pošto je reč o veoma popularnom Sirijcu koji je bio golman u nekadašnjoj fudbalskoj reprezentaciji ove zemlje.

– Niko još ne zna kako je ušao u našu zemlju i došao do Beograda. Prema podacima kojima raspolažemo, radi se o važnom članu terorističke organizacije Islamska država. Ne zna se ni da li je naoružan, niti da li je u našoj zemlji po nekom specijalnom zadatku, ni da li mu je namera da nastavi dalje – objašnjava dobro obavešteni izvor za Alo.

Abdul se na samom početku pobune u Siriji priključio snagama opozicije. Međutim, Islamskoj državi se priključio nakon što je optužio opoziciju da je izdala sirijsku revoluciju.

Niko od njegovih prijatelja ne zna gde se on nalazi jer, kako prenose arapski, ali i svetski mediji, s vremena na vreme se javi telefonom. Često se spekulisalo i da je mrtav, ali je to uvek demantovano nekom njegovom fotografijom ili video-porukom na internet kanalima. Poslednje informacije govore da je u Srbiji!

Agencije

POSTAVI ODGOVOR

*