Терористички НАПАД НА РУСKУ АМБАСАДУ у Берлину спречен у последњем тренутку!

0

Наводни терористички напад на Амбасаду Русије у Берлину, изгледа, био је спречен „у последњој секунди“, пише лист „Билд ам зонтаг“, не наводец́и извор те информације.

Према подацима немачког листа, осумњичени, држављанин Марока, којег „Билд“ назива Мухамедом X, дискутовао је на друштвеним мрежама о плановима за напад. На интернету је био активан под неколико псеудонима.

Мароканац је планирао да се прошле суботе изгуби међу учесницима демонстрација, које се одржавају испред Амбасаде, и изврши напад, пише лист. Прошлог петка су немачке специјалне службе обавестиле федералну полицију, одељења полиције у Саксонији и Берлину, као и Министарство иностраних послова о потенцијалном терористичком нападу, преноси „СпутњиK“.

У ноц́и на суботу, неколико часова пре почетка демонстрација, специјалне снаге су ухапсиле осумњиченог у кампу за избеглице у саксонској општини Борсдорфу, недалеко од Лајпцига. Према подацима листа „Билд ам зонтаг“, сада полиција проверава његов мобилни телефон, очекујуц́и да ц́е пронац́и доказе о плановима за напад.

Раније је аташе за штампу Амбасаде Русије у Берлину Денис Микерин саопштио Спутњику да Амбасада пажљиво прати случај 24-годишњег Мароканца, који се сумњичи за припрему терористичког напада на дипломатску мисију.

 

 

Bild am Zontag

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*