„Ти? дођи ‘вамо“ Новинарка не зна шта ју је снашло: Оно кад нас је све срамота од Трампових сексистичких испада (Видео)

0

Низу бизарних инцидената са новинарима Доналд Трамп додао је још један. Док је телефоном разговарао са новим ирским премијером, обратио се једној новинарки која је присуствовала разговору и то на такав начин да су јој се грађани САД масовно извињавали на Твитеру у Трампово име.
Вероватно покушавајући да буде спонатан и шармантан, Трамп је током разговора са ирским премијером Леом Варадкаром обратио једној од новинарки у групи која је излазила из кабинета.

– Одлакле си? Ти? Дођи ‘вамо. Одакле си? Овде имамо много лепих ирских новинара – без размишљања питао је Трамп млађу плаву жену у коју је уперио прст.
Њено име је Катрина Пери, а из Беле куће извештавала је за ирску националну телевизију.

Перијева је пришла столу за којим седи Трамп и кратко му се обратила. Тада је председник САД свом саговорнику рекао да новинарка има „прелеп осмех на лицу“ и да „може да се клади да га добро третира“. Неколико тренутака провела је пред Трампово стола, а потом се окренула и отишла.
Иако су се сви присутни у кабинету насмејали, заправо Трампо није био ни духовит ни шармантан. Напротив још једном је показао да преме женама нема поштовања и да не планира да промени свој став упркос оштрим осудама јавности.
Перијева је касније објавила видео на друштвеним мрежама уз кратак, али сасвим јасан коментар – „бизарно“. Испод њеног твита ређала су се извињења Американаца који су посрамљени понашењем свог председника његов поступак назвали одвратним и непримереним, паи сексистичким.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*