Тома Фила о свим детаљима из ХАГА

0

Један од најпознатијих адвоката са ових простора Тома Фила рекао је данас да је садашњи Механизам у Хагу исти као и некадашњи Хашки Трибунал и да је једина разлика што су престали да оптужују нове и смањили број службеника.

„Најквалитетнији део особља им је отишао. А ови који су ту, имају од 20 до 30.00 евра аргумената месечно да остану“, рекао је Фила, гостујућиу на Пинку.

Фила је рекао да је њему срце попустило због свега онога што је доживео у Хагу, рекавши да „кгод да је отишао од нас адвоката тамо, а да није отишао да узме паре, тај је здравствено обогаљен.“

„Педи Ешдаун је најбољи пример енглеског лажљивог лорда. Човека би ваљда било срамота да је човек… Генерал Делић га је ухватио да лаже ко пас. Ешдаун је рекао на суђењу Милошевићу да је видео три града на Kосову како горе а које су запалили Срби. Делић је рекао да је он картограф и рекао да са те позиције не може да види ни један од та три града цео. Е онда су прекинули суђење, па су слали екипу на то место…“, прича Фила и додаје:

„Па ево с којим лажовчинама смо ми имали посла – рекли су ми да Српска православна црква, онда су рекли да до 1991. године ниједан Србин није живео у БиХ.“

А онда је познати београдски адвокат испричао догађај који показује на шта су све тужиоци у Хагу били спремни.

„Да би доказали да нису поштовали Женевску конвенцију, ови у Хагу су приказали инсерт из филма „Патрола“ у коме Арнолд Шварценегер скочи на тенк и побије једно 50-60 вијетнамаца. И онда почне смех. А онда је један адвокат устао и рекао да ово признаје као аутентичан снимак и да се одмах Шварценегер оптужи за злочин над муслиманским становништвом“, рекао је Тома Фила.

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*