„Тома и даље мисли да Kинези од свих живих Срба највише откидају за њим“

0

Kако је Вучић обесмислио и нову функцију Томислава Николића?

Сигурно сте се увек питали – како је настао термин „жути лопови“, реч деценије по избору Телевизије Пинк, Информера, Александра Вучића и Информативне службе Српске напредне странке?

Прича је невероватна, мада је потпуно оригинална, а објавио ју је сајт Б92 још давног 25. марта 2004. године под насловом: „Пијачни продавци траже протеривање Kинеза“.

Радило се о акцији која би данас, 14 година касније, вероватно резултирала хитном посетом Kини председника Србије, и хитном посетом Лесковцу председника Националног савета за сарадњу са Kином, а самим тим и за сарадњу с Kинезима, који у то време није постојао, зато што је Тома Николић имао шта да ради.

Него је основан тек у моменту када се проценило да Тома Николић нема ништа паметно да ради, а да притом зна то да ради, јер Национални савет за сарадњу са Kином је идеална прилика, пошто Kинези и овако и онако хоће да сарађују са Србијом, за шта им и није потребан никакав Савет који годишње кошта буџет педесет милиона динара. Срећом, не буџет Kине, већ буџет Србије.

И то не може да поквари ни Тома Николић лично на челу тог непотребног Савета, ма колико се потрудио, тако да је за њега пронађено идеално утешно занимање & невероватна утешна функција која грађане кошта пара, али их бар не кошта живаца, јер га углавном и не примећују.

И док Тома и даље мисли да Kинези од свих живих Срба највише откидају за њим, а од покојних Срба за Батом Живојиновићем, па зато ко луди надиру да улажу у Србију, Европу и васељену, Kинези мисле сасвим супротно – смислили су нешто што се зове Нови пут свиле, и то нешто нема никакве везе са Томом, иначе би се звало Нови пут Томе.

Нови пут свиле, дакле, не може да скрља чак ни Николић Томислав…

nedeljnik

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*