Тома одговорио Изетбеговићу: „Бакире идем у Српску, не уцењуј!“

0

Председник Србије Томислав Николић нема намеру да одустане од посете Бањалуци 9. јануара на прославу Дана РС, иако му је члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић поручио да то не чини. Наравно да ћу отићи да то обележимо и прославимо, Србија и Српска имају специјалне везе. И не признајем такву врсту уцена, рекао је Николић

Изетбеговић је, наиме, рекао да би Николић требало да размисли да ли треба да дође у Бањалуку.

– Господин Николић би требало да дође у фебруару у Сарајево. Kада је у питању долазак у Бањалуку, јавно бих га замолио да размисли о тој ствари. Добродошао је увек, али зарад бољих односа на које се заклињемо сви, нека размисли о чињеницама – рекао је Изетбеговић и додао:

– Мислим да господин Николић не би требало својим доласком да стане на страну нечега што дискриминише било кога у овој држави. Радовало би ми да дође неки други дан и да се не придружује прослави која ће повредити било кога у БиХ.

Николић је поручио за Kурир да ће у Бањалуку ипак ићи.
– Одлазак у Бањалуку не угрожава мој одлазак у Сарајево и то уопште нема никакве везе. Ја бих и у фебруару опет отишао у Бањалуку. Српска је ентитет са којим Србија има специјалне везе. Моја је дужност да негујем те специјалне везе. Kад етитет има свој дан, наравно да ћу отићи да то обележимо и прославимо. И не признајем такву врсту уцена, то уопште није потребно – рекао је Николић и додао:-

Србија ни на који начин не жели да угрози функционисање БиХ. Ја не провоцирам никога, али како да заборавим да постоји РС и да сам дужан да бринем о Србима ма где да се налазе.

 

 

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*