Тома одустао од кандидатуре: „Аца и ја ћемо заједнички водити државу!“

0

Председник Србије Томислав Николић је ексклузивно за Kурир открио да неће бити кандидат за председника републике на предстојећим изборима!

„Договорили смо се да и даље заједно водимо државу. О функцијама ћемо после победе на изборима. Наставићемо да заједно подижемо Србију са колена. Александар ће бити кандидат за председника“, рекао је Николић за Kурир.

Око 18 часова, Александар Вучић и Томислав Николић, премијер и актуелни председник огласили су се заједничким саопштењем! Kако се наводи, договорена је заједничка сарадња по кључним питањима.

– Председник Србије Томислав Николић и председник Владе Србије Александар Вучић разговарали су данас о политичкобезбедносној ситуацији у земљи и окружењу. Председник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењиима, на које је неопходно пружити заједнички И свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера‎ у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера, приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића – наводи се у саопштењу.

Председник и премијер усагласили су мере и потезе по питању босанскохерцеговачке тужбе за геноцид против Србије, као и по питању одбране виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство тзв. државе Kосово у УНЕСЦО-у и Савету Европе. Договорено је дневно координисање по овим кључним питањима за државу Србију.
Истовремено, председник Николић и премијер Вучић разговарали су и о предстојећим председничким изборима у Србији. Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*