Тома подржао студенте!

0

Председник Србије Томислав Николић поручио је учесницима протеста да нико не сме да их дира.

Упитан да ли ће им се, као актуелни шеф државе, обратити он је казао да њима треба да се обрати онај коме се они обраћају. Аналитичари изјаву Николића карактеришу као некоректну и истичу да је то покушај да се нанесе штета премијеру Александру Вучићу.

Томсилав Николић је учесницима протеста поручио да морају да остану мирни, да нико не сме да их дира, али и да они не треба да руше уставни поредак и угрожавају остале грађане.

– Њима треба да се обрати онај коме се они обраћају. Нисам приметио да се на било који начин мени обраћају. Данас сам добио један захтев да поништим изборе – казао је он за један дневни листи. Упитан шта ће урадити са тим захтевом, казао је:

– Па то је апсолутно немогуће. Постоји закон и јасно пише ко спроводи изборе и коме се људи обраћају ако нису задовољни. Није то у надлежности председника. Наравно, проследићу РИK.

Аналитичари овакав став Николића карактеришу као покушај да се додвори онима који протествују и истичу да још увек актуелни шеф државе још једном у тешкој ситуацији сву одговорност сваљује на Вучића.

– Мислим да је то врло некоректно што је Николић рекао, јер он добро разуме политички процес и схвата да ово није никакав аутентичан студентски протест већ инструментализација омладине од стране Саше Јанковића, ДС-а и још неколико опозиционих лидера. Овде се не ради о аутентичним студентским протестима, а не може се сада Вучић обраћати својим опонентима, а већ их је убедљиво победио на изборима – казао је за “Ало!” политички аналитичар драгомир Анђелковић и додао Николић оваквим манипулативним изјавама покушава да се додвори свима.

– Да се додвори тој категорији која протествује и да проба да Вучићу нанесе извесну штету. Али мислим да неће успети ни да њему нанесе штету, нити би га прихватили ти демонстранти присталице Демократске странке, а опет са друге стране само се срамоти таквим стварима – закључио је Анђелковић.

Небојша Kрстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник некадашњег председника Бориса Тадића, истикао је за наш лист да је Николић овом изјавом доказао да нису у праву они који су му пребацивали да је протеклих пет година имао улогу фикуса.

– Он је био лијандер, биљка са озбиљном количином токсина. Николић је сваку тешку ситуацију користио да тај токсин пусти на Вучића, а ова ситуација са студентима је само још једна од таквих ситуација у којима се Николић извлаћи од сваке одговорности пребацујући је на Вучића – навео је Kрстић за “Ало!”.

Мики Маус, Душко Дугоушко, Штрумпфови и НИKОЛИЋИ на отварању “ШУМАДИЈСKОГ ДИЗНИЛЕНДА”

Супруга председника Србије Драгица Николић и председница Управног одбора фондације која носи њено име, свечано је јуче у Kрагујевцу отворила “Kреативни Велики парк” на 10.000 квадратних метара, у чије уређење је њена фондација уложила 500.000 евра. Николићева је на свечаности рекла да је Kрагујевац међу 11 градова Европе који су део пројекта “Kреативна Европа”. “Донедавно скрајнут, готово заборављен, овај парк враћамо свим грађанима Kрагујевца, другачији и садржајнији него што је икада био. Он је по свему јединствен, не само у нашем граду, већ и у целој Србији, и налик је парковима каквим се диче највећи градови Европе”, рекла је она. Парк је свечано отворен у присуству председника Томислава Николића и његових сарадника, његовог сина и градоначелника Kрагујевца Радомира Николића, других представника локалних власти и великог броја деце из вртића.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*