Тома због прехладе изостао са славља поводом Вучићеве победе

Томислав Николић због прехладе је изостао са славља у седишту СНС поводом победе Александра Вучића на председничким изборима, сазнаје "Политика".

0

Николић је у понедељак у интервјуу за „Спутњик“ честитао Александру Вучићу победу на изборима и поручио да се не враћа у СНС.

„Резултати су онакви какве сам очекивао. Био сам убеђен да кандидат СНС мора да победи у првом кругу и да би практично други круг био неуспех“, рекао је Николић за Спутњик.

Током изборне ноћи Николић се није оглашавао, а није био на прослави победе актуелног премијера у просторијама СНС, странке коју је основао.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да мандат одлазећем председнику Томиславу Николићу истиче 31. маја.

Након тога ће, како је навела, уследити консултације изабраног председника државе са партијама и избор председника.

„Николићу мандат истиче 31. маја, а ако је по слову Устава и закона и ако тако остане, након тога имамо консултације новог председника државе са партијама и избор председника“, рекла је Гојковић

Након што је Српска напредна странка објавила да ће њен кандидат за председника Србије бити Александар Вучић своју кандидатуру најавио је и Томислав Николић који је тако изазвао доста буре на политичкој сцени.

Од кандидатуре за свој други мандат одустао је након консултација са Вучићем.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*