Томислав Николић: Дижемо војску на мигранте

Србија неће дизати ограде, али ће затворити границе за мигранте тако што ће подићи војску - рекао председник Србије Томислав Николић.

0

Србија неће дизати ограде, али ће затворити границе за мигранте тако што ће подићи војску – рекао председник Србије Томислав Николић.

Ова Николићева изјава стигла је након што је јуче најавио да ће Србија, ако земље Европске уније не буду прихватале мигранте, морати да пооштри мере.

– Немогуће је да Србија постане некакав азил, карантин, прихватилиште на неодређено време за мигранте. Ми немамо могућности, капацитет, нити смо у то умешани, осим као земља која је транзитна – рекао је Николић за „Курир“.

Он напомиње да је званичницима у Бриселу отворено рекао да „тај принцип левка или пешчаног сата, у коме не излази ништа на другу страну“, Србија не може да издржи.

– То је моје старо мишљење, није ништа ново и није мењано. Спречићемо мигранте као оне државе које нису подигле ограду, а обезбедиле су границе. Ја сам још пре неколико месеци одобрио да војска помогне полицији у обезбеђивању граница. Сигурно нећемо дизати жицу. Можемо да их спречимо, а да притом никоме не нанесемо било какву физичку повреду – објашњава председник за Курир.

Он каже да ситуација није толико алармантна, а да реализација ове одлуке зависи од Владе Републике Србије:

– Вучић зна моје ставове, ја знам његове и мислим да су истоветни. Мислим да смо се по овом питању показали много боље него чланице ЕУ, те не верујем да ћемо сносити некакве последице с њихове стране, а то мисле и у Бриселу – каже Николић.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*