Томислав Николић: „Лаж је да полиција проверава моју Драгицу и њену Фондацију“ (ВИДЕО)

Председник Србије Томислав Николић најоштрије је демантовао наводе појединих медија о финансијским неправилностима у раду Фондације његове супруге Драгице Николић. Николић је у Крагујевцу рекао да нема говора о криминалу, јер све уплате донатора, објашњава, иду преко жиро-рачуна и сви износи су проверљиви.

0

Полиција никада није ушла у просторије Фондације „Драгица Николић“ да би проверила њено наводно незаконито пословање, каже председник Србије Томислав Николић.

Истиче да је Фондација пре четири месеца доставила списак донатора Агенцији за борбу против корупције, иако то није била њена обавеза, али да се Агенција, из њему непознатих разлога, још није огласила да ли има корупције или не.

Медије који спекулишу да је новац за инвестиције отишао у приватне џепове, позвао је да означе ко је поднео кривичну пријаву против Фондације и шта се у њој наводи.

„Ко је то објавио, то је лаж, али некоме изгледа не вреди да износите истину. Ако су Фондација и МУП дали саопштење, зашто више, чему то? Нека кажу шта желе од мене, да знам како да се поставим. Фондација је чиста као сунце“, рекао је Николић.

И председница УО фондације „Драгица Николић“ каже да све уплате иду преко банкарских рачуна и подлежу строгој контроли. Списак донатора, додаје, није тајна.

„На свакој донаторској табли су истакнути донатори, ми их уопште не кријемо. Изволите, снимите донаторске табле“, рекла је Драгица Николић.

Председник Србије је са супругом присуствовао отварању великог креативног парка у Крагујевцу. Средствима Фондације, од око 500.000 евра, на површини од 10.000 квадратних метара, изграђена су игралишта са бројним садржајима за децу и младе.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*