Томпсон одржао концерт у Мостару пред 10.000 људи. Орило се „За дом спремни!“ (ВИДЕО)

0

Упркос бројним покушајима да се концерт забрани, синоћ су се ориле његове песве Мостаром

Сарајевски Дневни аваз јавио је да се под Бијелим Бријегом окупило око осам хиљада људи.

У знак подршке хашкој шесторци у Мостару наступа Марко Перковић Томпсон, а на почетку концерта интонира је химна Хрватске „Лијепа наша“.

Пред сам почетак концерта чули су се узвици „За дом спремни“.

Kонцерт је обезбеђивао велики број припадника МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, а, како јављају сарајевски медији, специјалци су распоређени око и унутар стадиона, али и по целом граду.

Покровитељ скупа подршке шесторици некадашњих челника Хрватске заједнице „Херцег-Босна“ је Хрватски народни сабор у БиХ.

Јадранко Прлић, Бруно Стојић, Слободан Праљак, Миливој Петковић, Валентин Ћорић и Берислав Пушић су 2013. због удруженог злочиначког подухвата и злочина над бошњачким становништвом у периду од 1992. до 1994. пред Хашким трибуналом првостепено осуђени на укупно 111 година, а сада их очекује другстепене пресуда.

На другој страни Мостара, у којем живи већинско бошњачко становништво, чланови Удружења „Деца рата Мостара“ су у 21 час са Старог мостапустили 150 балона, која симболишу казну од 150 година затвора, колику очекују за шесторицу хашких оптуженика.

Балони су пуштени уз пјесму „Стари“ Kемала Монтена

Погледајте видео:

Еспресо.рс / Агенције

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*