Tompson održao koncert u Mostaru pred 10.000 ljudi. Orilo se „Za dom spremni!“ (VIDEO)

0

Uprkos brojnim pokušajima da se koncert zabrani, sinoć su se orile njegove pesve Mostarom

Sarajevski Dnevni avaz javio je da se pod Bijelim Brijegom okupilo oko osam hiljada ljudi.

U znak podrške haškoj šestorci u Mostaru nastupa Marko Perković Tompson, a na početku koncerta intonira je himna Hrvatske „Lijepa naša“.

Pred sam početak koncerta čuli su se uzvici „Za dom spremni“.

Koncert je obezbeđivao veliki broj pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, a, kako javljaju sarajevski mediji, specijalci su raspoređeni oko i unutar stadiona, ali i po celom gradu.

Pokrovitelj skupa podrške šestorici nekadašnjih čelnika Hrvatske zajednice „Herceg-Bosna“ je Hrvatski narodni sabor u BiH.

Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić su 2013. zbog udruženog zločinačkog poduhvata i zločina nad bošnjačkim stanovništvom u peridu od 1992. do 1994. pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđeni na ukupno 111 godina, a sada ih očekuje drugstepene presuda.

Na drugoj strani Mostara, u kojem živi većinsko bošnjačko stanovništvo, članovi Udruženja „Deca rata Mostara“ su u 21 čas sa Starog mostapustili 150 balona, koja simbolišu kaznu od 150 godina zatvora, koliku očekuju za šestoricu haških optuženika.

Baloni su pušteni uz pjesmu „Stari“ Kemala Montena

Pogledajte video:

Espreso.rs / Agencije

POSTAVI ODGOVOR

*