Тошић о играма Србије на Мундијалу „Да рушим Шаћирија? А да ли је нормално да будем сам на средини терена?

0

„Лако је сада причати, а на терену је било тешко донети одлуку. Сад, не тражим неко оправдање, али морао сам спречити гол. Kривац сам и сносим одговорност. Жао ми је, кажем опет, морали смо сви бити паметнији у неким датим моментима“, рекао је Тошић

„Ако већ нисмо могли да победимо, морали смо да сачувамо нерешен резултат. Испали смо наивни. Много нас је пореметио нерешен резултат Бразила и Швајцарске. Тај бод који су они освојили био је неочекиван за све нас и он је одлучио“, поручио је репрезентативни штопер Душко Тошић.

После Шаћиријевог гола много се причало о томе да ли је Тошић требало да га обори и жртвује црвени картон да се избегне гол у последњем минуту.

Тошић је у интервјуу за Kурир, рекао да је на терену било тешко донети одлуку.

„Једноставно ко гледа фудбалски, ко се разуме у фудбал, недопустиво је да будем сам на средини терена. Мислио сам да ће Блеки (Никола Миленковић) имати тај пас. Изненадио сам се да је лопта прошла, кренуо сам у трк са њим, мислио сам до последњег момента да ћу га стићи и блокирати ударац. На жалост нисам успео. Можда сам могао да га рушим на 16-18 метара, добио црвени, они дали гол из слободног ударца. Лако је сада причати, а на терену је било тешко донети одлуку. Сад, не тражим неко оправдање, али морао сам спречити гол. Kривац сам и сносим одговорност. Жао ми је, кажем опет, морали смо сви бити паметнији у неким датим моментима“, рекао је Тошић.

Тошић је прокоментарисао и наводе о његовој љутњи пошто се није нашао у тиму против Бразила.

„Пред Бразил, нисам знао да нећу играти, нити ми је селектор нешто рекао. Он је тај који бира састав, он је тај који сноси одговорност било победили, или изгубили. Нисам ја Рамос, па да ми је место у тиму загарантовано. Јесам био разочаран као и сваки играч кад не игра, то је природно“, рекао је.

Против Бразила су на клупи остали Бане Ивановић и он, а на терену се нашли млади Вељковић и Миленковић, који је одиграо све три утакмице.

„Много волим Вељковића и Миленковића, они су будућност нашег фудбала, добри су момци и поштено су радили и борили се за место као сваки играч. Моје мишљење је да је требало да играмо Бане и ја. Не знам да ли бисмо победили, али сигурно је да имамо у ногама милион таквих утакмица и да бисмо знали како са Бразилцима“, рекао је Тошић.

 

nedeljnik

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*