Традиционална манифестација“Бесмртни пук“ 9. маја у Београду на Дан победе

0

Овај марш потекао је из Русије

Традиционална годишња интернационална манифестација „Бесмртни пук“ биће одржана 9. маја на Дан победе у Београду, трећи пут заредом.

Марш Бесмртног пука почеће у 17 часова испред Спомен парка ослободиоцима Београда где је у 16.30 договорено окупљање учесника.

Марш ће се кретати Рузвелтовом и Булеваром Kраља Александра до Скупштине града Београда, испред које ће у 17.30 сати бити одржан свечани концерт на којем ће наступити познати вокални и драмски уметници из Србије и Русије.

Након тога биће одржана и пројекција филма „Собибор“, наводи се у саопштењу Фондације Бесмртни пук.

Манифестацију организују Фондација Бесмртни пук, Фонд јединства православних народа и Удружење „Меморијал“ уз подршку Амбасаде Русије и Руског дома, као и уз партнерство Града Београда, а уз помоћ многобројних удружења и медијских кућа којима су блиске вредности слободарства и антифашизма.

Овај марш потекао је из Русије, где је 2011. године улицама руског града Томска марширало пет хиљада људи носећи портрете својих предака који су страдали у Другом светском рату, а пре три године учествовао је и председник Русије Владимир Путин који је носио слику свог оца.

Прошле године ова манифестација је одржана у око 40 земаља света укључујући САД, Немачку, Велику Британију, Француску, Аустрију, Италију, Kину и многе друге државе.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*