Tramp daje obećanje: Amerika više neće smenjivati vlade po svetu i proizvoditi ratove!

0

Pritom će – naglašava Politico – obećati usredsređivanje na unutrašnje probleme, a ne na ulogu SAD u svetu. Navodno u Trampovom govoru ključno mesto zauzimaju ove milijarderove reči: „Amerikanizam, a ne globalizam – to će biti naš kredo”
TEKST govora kojim će se Donald Tramp obratiti kongresu Republikanske partije biće proveren „na plagijat” pomoću specijalnog kompjuterskog programa.

Kako je objavila televizija Fox News, to se radi da bi se izbegao i najmanji rizik i problem sa kakvim se suočila Trampova supruga Melanija. U njenom „spiču” su novinari naklonjeni Hilari Klinton našli 8 odsto „pozajmica” iz onoga što je 2008-me izgovorila Mišel Obama na kongresu Demokratske partije kada je njen muž dobio predsedničku nominaciju.

Tramp će se kongresu obratiti u prvim satima subote po srednjeevropskom vremenu.

Delegatima kongresa će se obratiti predsednik Nacionalnog komiteta Republikanske partije Rajn Pribas, poznati verski propovednik Džeri Fauel, jedan od pionira internet-trgovine PayPal Piter Til, a takođe Trampov poslovni partner Tom Berak.

Uticajni i dobro obavešteni onlajn list Politico, koji tvrdi da je imao uvid u „nacrt” Trampovog obraćanja kongresu, objavio je da će on u tom svom programskom govoru obećati odbacivanje dosadašnje politike Vašingtona koja se često svodila na obaranje režima po celom svetu.

Politico tvrdi da će Tramp to nazvati „propalom politikom” koja je dovodila samo do „negativnih posledica”.

Pritom će – naglašava Politico – obećati usredsređivanje na unutrašnje probleme, a ne na ulogu SAD u svetu.

Navodno u Trampovom govoru ključno mesto zauzimaju ove milijarderove reči:

„Amerikanizam, a ne globalizam – to će biti naš kredo”.

Ovome će dodati: moramo prvo rešavati svoje probleme, a tek potom pomagati drugim zemljama.

Politico otkriva i da će Tramp obećati da će zabraniti useljavanje iz svih hzemalja koje su pogođene terorizmom, a zabrana će biti na snazi sve dok Sjedinjene Države ne budu u stanju da efikasno filtriraju imigrante, odnosno – da ne dozvoljavaju useljavanje onima koji su na bilo koji način povezani sa teroristima i ekstremistima.

Tramp je, inače, već poručio sunarodnicima da Sjedinjene Države nemaju pravo da uče druge zemlje pošto Vašington ima dovoljno sopstvenih problema.

Pritom je podvukao: „Pogledajte samo šta se u nas u zemlji događa. Kako možemo da držimo drugima naravoučenija kad kod nas hladnokrvno ubijaju policajce?”

Još je poentirao: „Rukovodstvo SAD nema pravo da poučava druge države zato što prvo mora da uspostavi red u svojoj kući”

Fakti

POSTAVI ODGOVOR

*