Трамп и Kлинтон – најнепопуларнији кандидати за Белу кућу у историји Америке

0

Двоје најнепопуларнијих кандидата у историји САД боре се за улазак у Белу кућу – Доналд Трамп и Хилари Kлинтон су пођеднако омражени: Трампа не воли 60, а Kлинтонову 59 одсто анкетираних.

Добро мишљење о Kлинтоновој има 38 одсто испитаника, а о Трампу 37 одсто.

Kад се узме у обзир целокупна одрасла америчка популација, лоше мишљење о Kлинтоновој има 56 одсто Американаца, док је 41 одсто незадовољан.

То је пад од шест постотних бодова у три седмице и њен најгори резултат у 25 година, колико је активна у јавном животу.

Трамп је већ дуго најомраженији председнички кандидат – 63 одсто Американаца о њему нема добро мишљење, а 35 одсто има. Али, добра вест за њега је то што је у јуну стајао и горе – 70 према 29 одсто.

Хилари Kлинтон треба да буде веома забринута што губи популарност у групама које су је чврсто подржавале – међу женама, где јој је популарност пала са 54 на 45 одсто, и међу Хиспаноамериканцима, код којих јој је популарност пала са 71 на 55 одсто, наводе амерички аналитичари.

У предизборним анкетама Kлинтонова и даље води испред Трампа и то са пет постотних бодова. За њу намерава да гласа 42 одсто бирача, а за Трампа 37 одсто, показује испитивање агенције „Риал клир политикс“

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*