Трамп је дао први велики интервју као председник и ШОКИРАО СВЕТ! (ВИДЕО)

0

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да сматра да је мучење затвореника делотворно јер, како је оценио, „против ватре морамо да се боримо ватром“.

У првом телевизијском интервјуу од инаугурације, који је дао за ТВ АБЦ председник САД је рекао да ће се посаветовати са секретаром за одбрану Џејмсом Матисом и с директором ЦИА-е Мајком Помпеом о томе шта се легално може, а шта не у борби против ширења радикализма.

Он је изјавио да су му званичници обавештајних служби рекли да је мучење као део испитивања затвореника „делотворно“ и да би он апсолутно поново увео мучење такозвани „wатербоардинг“ (мучење водом које изазива осећај дављења).

„Kада пуцају, одсецају главе нашим људима и другим народима, када одсецају главе људима само зато што су хришћани на Блиском Истоку, када ИСИС ради ствари за које нико никада није чуо још од средњевековних времена, да ли би требало да се противим мучењу водом? Што се мене тиче треба да узвратимо ватром против ватре. Причао сам са људима на највишим нивоима обавештајних служби и поставио сам им питање: ‘Да ли делује? Да ли мучење делује’ и одговор је био ‘Да, апсолутно’.

 

Трамп је рекао да ће разговарати са Помпеом и Матисом и да ће сложити са оним што они одлуче по овом питању.

Интервју је уследио након објављивања извештаја да Трамп припрема да потпише наредбу којом ће се поново затварати особе осумњичене за тероризам на тајним локацијама, такозваним „црним местима“.

Овим би била уклоњена ограничења на принудне испитивачке технике, која су успостављена дугогодишњим војним упутствима намењеним да обезбеде хумано војно испитивање, а која би била у складу са Женевском конвенцијом.

 

 

Агенције, Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*