„ТРАМП ЈЕ ВЕЋ ПОБЕДИО“ Након најновнијег дебакла Хилари Клинтон, ко ће гласати за БОЛЕСНУ ПРЕДСЕДНИЦУ

0

Кандидаткиња Демократске странке за председника САД Хилари Клинтон отказала је предизборни скуп у Калифорнији заказан за данас, након што јој је јуче позлило на комеморацији поводом 15. годишњице од терористичких напада на САД. Из њеног тима тврде да није у питању никакав озбиљан здравствени проблем, али могао би да буде озбиљан проблем за њену кампању.

У саопштењу Лисе Бардак, докторке која је прегледала кандидаткињу демократа, стоји да је у питању упала плућа и дехидратација. Преписани су јој антибиотици, а по препоруци лекара требало би да одмара. Докторка Бардак тврди да се Клинтонова добро опоравља.

На Твитеру је објављен видео снимак на ком се види како Хилари посрће, како је придржавају представници њеног тима и помажу јој да уђе комби. Неколико сати касније, и сама се пожалила да јој је било превише вруће.

Ипак, здравстевни пробелеми Хилари Клинтон подгрејали су тврдње Доналда Трампа да је Хилари болесна и да због тога не може да буде председник САД. Трамп је у једном од многобројих вербалних напада на противкандидаткињу из редова демократа рекао да је „Клинтонова уморна и изгледа болесно“.

И чланови његовог тима обрушили су се на бившу државну секретарку. Они „траљају руке“ јер сматрају да су врата Беле куће практично отворена.


„У медијима се не види да Хилари показује знаке болести. Довољно је само да је пажљиво прате и сниме, а затим погледају те снимке“, рекао је недавно Руди Ђулијани.

Трампови гласачи чак су поставили питање да ли је можда потрес мозга који је Клинтонова доживдела 2012. године оставио последице на њене менталне способности, а друштвеним мрежама кружиле су „проверене информације“ да Хилари има Пракинсонову болест, епилепсију и неуролошке проблеме.

Такође, на друштвеним мрежама појавили су се и тагови „Хиларино здравље“ и „Хиларине столичице“, који алудирају на спекулације Трамповог тима да Клинтонова током својих митинга често седи на столици.

Хилари Клинтон одбацила је оптужбе да је физички неподобна за Белу кућу и оценила да су те оптужбе део „сулуде стратегије“ и „алтернативне реалности“ које нису фокусиране на најважнија питања за гласаче и Трампове тврдње назвала „прљавом кампањом“.

Нема сумње да ће Трампов тим наставиити да инсистира на овој теми, која је на сајтовима блиским републиканцима већ означена као централна тема кампање. Досадашње анкете позају да су Клинтонова и Трамп готово изједначени, а разлика у просеку износи пет процентних поена. Истраживање које је ЦНН спровео у сарадњи са Корпорацијом за испитивање јавног мњења ОРЦ благу предност даје Трампу.

Чињеница је и да ко год да победи на изборима у новембру постаће један од најстаријих председника у истрији САД. Хилари Клинтон има 69 година чиме ће уколико буде избарана посатати други најстарији председник у историји Америке, док би Трамп посао најстарији председник у историји САД уколико 8. новембра победи на изборима пошто је 14. јуна напунио 70 година. Поређења ради, када је Барак Обама први пут ушао у Белу кућу имао је 47 година.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*