„TRAMP JE VEĆ POBEDIO“ Nakon najnovnijeg debakla Hilari Klinton, ko će glasati za BOLESNU PREDSEDNICU

0

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton otkazala je predizborni skup u Kaliforniji zakazan za danas, nakon što joj je juče pozlilo na komemoraciji povodom 15. godišnjice od terorističkih napada na SAD. Iz njenog tima tvrde da nije u pitanju nikakav ozbiljan zdravstveni problem, ali mogao bi da bude ozbiljan problem za njenu kampanju.

U saopštenju Lise Bardak, doktorke koja je pregledala kandidatkinju demokrata, stoji da je u pitanju upala pluća i dehidratacija. Prepisani su joj antibiotici, a po preporuci lekara trebalo bi da odmara. Doktorka Bardak tvrdi da se Klintonova dobro oporavlja.

Na Tviteru je objavljen video snimak na kom se vidi kako Hilari posrće, kako je pridržavaju predstavnici njenog tima i pomažu joj da uđe kombi. Nekoliko sati kasnije, i sama se požalila da joj je bilo previše vruće.

Ipak, zdravstevni probelemi Hilari Klinton podgrejali su tvrdnje Donalda Trampa da je Hilari bolesna i da zbog toga ne može da bude predsednik SAD. Tramp je u jednom od mnogobrojih verbalnih napada na protivkandidatkinju iz redova demokrata rekao da je „Klintonova umorna i izgleda bolesno“.

I članovi njegovog tima obrušili su se na bivšu državnu sekretarku. Oni „traljaju ruke“ jer smatraju da su vrata Bele kuće praktično otvorena.


„U medijima se ne vidi da Hilari pokazuje znake bolesti. Dovoljno je samo da je pažljivo prate i snime, a zatim pogledaju te snimke“, rekao je nedavno Rudi Đulijani.

Trampovi glasači čak su postavili pitanje da li je možda potres mozga koji je Klintonova doživdela 2012. godine ostavio posledice na njene mentalne sposobnosti, a društvenim mrežama kružile su „proverene informacije“ da Hilari ima Prakinsonovu bolest, epilepsiju i neurološke probleme.

Takođe, na društvenim mrežama pojavili su se i tagovi „Hilarino zdravlje“ i „Hilarine stoličice“, koji aludiraju na spekulacije Trampovog tima da Klintonova tokom svojih mitinga često sedi na stolici.

Hilari Klinton odbacila je optužbe da je fizički nepodobna za Belu kuću i ocenila da su te optužbe deo „sulude strategije“ i „alternativne realnosti“ koje nisu fokusirane na najvažnija pitanja za glasače i Trampove tvrdnje nazvala „prljavom kampanjom“.

Nema sumnje da će Trampov tim nastaviiti da insistira na ovoj temi, koja je na sajtovima bliskim republikancima već označena kao centralna tema kampanje. Dosadašnje ankete pozaju da su Klintonova i Tramp gotovo izjednačeni, a razlika u proseku iznosi pet procentnih poena. Istraživanje koje je CNN sproveo u saradnji sa Korporacijom za ispitivanje javnog mnjenja ORC blagu prednost daje Trampu.

Činjenica je i da ko god da pobedi na izborima u novembru postaće jedan od najstarijih predsednika u istriji SAD. Hilari Klinton ima 69 godina čime će ukoliko bude izbarana posatati drugi najstariji predsednik u istoriji Amerike, dok bi Tramp posao najstariji predsednik u istoriji SAD ukoliko 8. novembra pobedi na izborima pošto je 14. juna napunio 70 godina. Poređenja radi, kada je Barak Obama prvi put ušao u Belu kuću imao je 47 godina.

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*