Трамп: Кина је зарадила огроман новац

0

КИНА је остварила значајне успехе и постаје све јача за рачун новца који је зарадила захваљујући слабом руковођењу државом претходних америчких администрација – изјавио је Доналд Трамп.

Притом је прецизирао да је Кина зарадила „огроман новац”“ и да јој је због слабих руководстава САД све полазило за руком.

Иствремено је изнео уверење да Сједињене Државе са Кином могу имати „изванредне трговинске односе” и да ће његови одлични лични односи са Си Ђинпингом до тога и довести.

Трамп је оценио да су дејства Русије према цивилима у Сирији „за сваку осуду”.

Говорећи о ситуацији у Источној Гути, рекао је да је „хуманитарна срамота” оно што су у тој оази источно од Дамаска учинили Сирија, Русија и Иран.

За своју земљу је рекао да се у Сирији налази искључиво ради борбе против Исламске државе.

Ово је у директној супротности са јануарском изјавом државног секретара Рекса Тилерсона да ће америчке трупе остати у Сирији и после уништења Исламске државе.

Наступивши на конференцији конзервативаца (Conservative Political Action Conference, CPAC) у Вашингтону, амерички лидер је признао да се годинама веома труди да прикрије своју ћелавост и оценио – гледајући се за време наступа на видео-биму – да у томе солидно успева.

Певачица Шер 2012-те године је јавно посумњала да Трамп носи перику, а он јој је одговореио да је на њему – за разлику од ње – „све природно”.

Паралелно са овим, догађају се ствари које нису баш сасвим пријатне за америчког лидера.

Његов бивши саветник Ричард Гејтс нагодио се са специјалним тужиоцем, Робертом Мулером, да призна да је заједно са својим пословним партнером – бившим шефом Трампове изборне кампање Полом Манафортом – легализовао 30 милиона долара, а од пореских органа сакрио 3 милиона.

Мулер је одмах оптужио и њега и Манафорта да су на незаконт начин организовали лобирање за властз бившег украјинског председника Виктора Јануковича.

CNN је у међувремену објавио да је Гејтс пошао на нагодбу „само у интересу своје породице”, а Манафорт је објавио да не одустаје од доказивања своје невиности пред законом.

fakti.org

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*