Tramp: Kina je zaradila ogroman novac

0

KINA je ostvarila značajne uspehe i postaje sve jača za račun novca koji je zaradila zahvaljujući slabom rukovođenju državom prethodnih američkih administracija – izjavio je Donald Tramp.

Pritom je precizirao da je Kina zaradila „ogroman novac”“ i da joj je zbog slabih rukovodstava SAD sve polazilo za rukom.

Istvremeno je izneo uverenje da Sjedinjene Države sa Kinom mogu imati „izvanredne trgovinske odnose” i da će njegovi odlični lični odnosi sa Si Đinpingom do toga i dovesti.

Tramp je ocenio da su dejstva Rusije prema civilima u Siriji „za svaku osudu”.

Govoreći o situaciji u Istočnoj Guti, rekao je da je „humanitarna sramota” ono što su u toj oazi istočno od Damaska učinili Sirija, Rusija i Iran.

Za svoju zemlju je rekao da se u Siriji nalazi isključivo radi borbe protiv Islamske države.

Ovo je u direktnoj suprotnosti sa januarskom izjavom državnog sekretara Reksa Tilersona da će američke trupe ostati u Siriji i posle uništenja Islamske države.

Nastupivši na konferenciji konzervativaca (Conservative Political Action Conference, CPAC) u Vašingtonu, američki lider je priznao da se godinama veoma trudi da prikrije svoju ćelavost i ocenio – gledajući se za vreme nastupa na video-bimu – da u tome solidno uspeva.

Pevačica Šer 2012-te godine je javno posumnjala da Tramp nosi periku, a on joj je odgovoreio da je na njemu – za razliku od nje – „sve prirodno”.

Paralelno sa ovim, događaju se stvari koje nisu baš sasvim prijatne za američkog lidera.

Njegov bivši savetnik Ričard Gejts nagodio se sa specijalnim tužiocem, Robertom Mulerom, da prizna da je zajedno sa svojim poslovnim partnerom – bivšim šefom Trampove izborne kampanje Polom Manafortom – legalizovao 30 miliona dolara, a od poreskih organa sakrio 3 miliona.

Muler je odmah optužio i njega i Manaforta da su na nezakont način organizovali lobiranje za vlastz bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

CNN je u međuvremenu objavio da je Gejts pošao na nagodbu „samo u interesu svoje porodice”, a Manafort je objavio da ne odustaje od dokazivanja svoje nevinosti pred zakonom.

fakti.org

POSTAVI ODGOVOR

*