Трамп: Клинтонова намерно распаљује негативан однос према Русији

0

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп назвао не „лишеним памети” изјаве Хилари Kлинтон о Владимиру Путину.

„Она веома лоше говори о Путину, а ја мислим да то није паметно. Може се бити оштар, али не треба чинити ово што она чини”.

Трамп је нагласио да Kлинтонова критикује Путина и Русију само да би добила гласове бирача:

„Kако се може тако лоше о некоме говорити? Kако мисли да после успостави односе? А зар не би било добро да имамо добре односе са Русијом и другим земљама? Заједно бисмо разбуцали Исламску државу и послали је дођавола – зато не би било добро?”

Трамп је додатно прецизирао да Kлинтонова намерно распаљује негативан однос према Русији, WикиЛеакс и Доналду Трампу – спајајући их у једну „целину” – само ради гласова. И додао: „Али, то је напросто глупо!”

“Она (Хилари Kлинтон) све време понавља да је WикиЛеакс – Русија и Доналд Трамп. Она говори да Трамп може учествовати у једном пројекту са Русијом. А мој одговор је – не. Она упркос томе и даље тера своје о Доналду Трампу и Русији. Она лоше говори о Путину и о нуклеарној сили. Да, она она то чини ради гласова”.

Трамп је поново критиковао позицију Kлинтонове поводом Сирије и упозорио:

„Ми смо на Блиском Истоку потрошили 6 билиона долара, а наша земља пропада. Сада још Kлинтонова жели да започне борбена дејства у Сирији ират са нуклеарном силом Русијом, а то може довести до трећег светског рата”.

 

Факти

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*