Трамп: Мој дивни син се састао са Русима да би добио информације о Хилари

0
President Donald Trump gestures as he speaks at a rally at Olentangy Orange High School in Lewis Center, Ohio, Saturday, Aug. 4, 2018. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Амерички председник навео је да је то потпуно легални и да се такве ствари стално дешавају у политици

Амерички председник Доналд Трамп објавио је данас да се његов син састао са Русима 2016. године у Трамп кули да би добио информације о противкандидату на председничким изборима Хилари Kлинтон, наводећи да је то било „потпуно легално“ и да се такве ствари „стално дешавају у политици“, пренео је Индипендент.

 

 

Трамп је раније говорио да је на том састанку било говора о усвајању руске деце.

Амерички председник је на Твитеру демантовао наводе Вашингтон поста и ЦНН-а да је био забринут да би његов најстарији син, Доналд Трамп Млађи, могао да западне у „правне невоље због састанка са Русима, укључујући и адвоката са везама са Kремљом.

Трамп је у твиту поновио да у то време није знао за тај састанак.

„Лажне вести, потпуне измишљотине да сам забринут због састанка који је мој дивни син Доналд имао у Трамп кули. То је био састанак да би се добиле информације о противнику, потпуно легалан…Нисам знао за њега!“, написао је Трамп.

Специјални саветник Роберт Малер предводи истрагу о томе да ли су чланови Трампове кампање сарађивали са Русијом да би утицали на исход избора.

Руски председник Владимир Путин је демантовао да се његова влада мешала.

Један део истраге односи се на састанак од 9. јуна 2016. године у Трамп кули у Њујорку између Доналда Млађег и других чланова кампање са групом Руса.

Амерички председник је прошле недеље путем Твитера позвао америчког државног тужиоца Џефа Сешнса да оконча федералну кривичну истрагу о томе да ли је Трампов предизборни тим сарађивао са Русијом у кампањи како би остварили утицај на исход председниичких избора у САД 2016. године.

 

Nedeljnik

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*