Tramp: Moj divni sin se sastao sa Rusima da bi dobio informacije o Hilari

0
President Donald Trump gestures as he speaks at a rally at Olentangy Orange High School in Lewis Center, Ohio, Saturday, Aug. 4, 2018. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Američki predsednik naveo je da je to potpuno legalni i da se takve stvari stalno dešavaju u politici

Američki predsednik Donald Tramp objavio je danas da se njegov sin sastao sa Rusima 2016. godine u Tramp kuli da bi dobio informacije o protivkandidatu na predsedničkim izborima Hilari Klinton, navodeći da je to bilo „potpuno legalno“ i da se takve stvari „stalno dešavaju u politici“, preneo je Indipendent.

 

 

Tramp je ranije govorio da je na tom sastanku bilo govora o usvajanju ruske dece.

Američki predsednik je na Tviteru demantovao navode Vašington posta i CNN-a da je bio zabrinut da bi njegov najstariji sin, Donald Tramp Mlađi, mogao da zapadne u „pravne nevolje zbog sastanka sa Rusima, uključujući i advokata sa vezama sa Kremljom.

Tramp je u tvitu ponovio da u to vreme nije znao za taj sastanak.

„Lažne vesti, potpune izmišljotine da sam zabrinut zbog sastanka koji je moj divni sin Donald imao u Tramp kuli. To je bio sastanak da bi se dobile informacije o protivniku, potpuno legalan…Nisam znao za njega!“, napisao je Tramp.

Specijalni savetnik Robert Maler predvodi istragu o tome da li su članovi Trampove kampanje sarađivali sa Rusijom da bi uticali na ishod izbora.

Ruski predsednik Vladimir Putin je demantovao da se njegova vlada mešala.

Jedan deo istrage odnosi se na sastanak od 9. juna 2016. godine u Tramp kuli u Njujorku između Donalda Mlađeg i drugih članova kampanje sa grupom Rusa.

Američki predsednik je prošle nedelje putem Tvitera pozvao američkog državnog tužioca Džefa Sešnsa da okonča federalnu krivičnu istragu o tome da li je Trampov predizborni tim sarađivao sa Rusijom u kampanji kako bi ostvarili uticaj na ishod predsedniičkih izbora u SAD 2016. godine.

 

Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

*