Трамп: Новинарима не дозволити да користе анонимне изворе!

0

Амерички председник Доналд Трамп поново је напао медије, тврдећи да новинарима не може да буде дозвољено да користе анонимне изворе.

Трамп је рекао да нико не воли уставни амандман о слободи говора више од њега, али да се неки новинари крију иза тог амандмана како би њега лажно оптуживали.

Поједини амерички медији део су џиновских корпорација које имају сопствене агенде“, нагласио је у петак Трамп током кратког говора на конференцији за Kонзервативну политичку акцију.

Трамп је изнео и своју визију конзервативног покрета који би, како је рекао, представљао идеју да америчка нација на прво место ставља своје грађане.

Поновио је да ће укинути и заменити Обамакер, називајући га промашеним Законом о здравственој заштити усвојеним под бившим председником Бараком Обамом, пренео је Глас Америке.

Осврнуо се и на имиграциону политику, рекавши да је циљ уклањање из земље лоших људи као што су криминалци и трговци дрогом.

Говорећи о медијима, Трамп је специфично поменуо причу објављену у „Вашингтон посту“, у којем је девет актуелних или бивших припадника обавештајне заједнице изјавило да је бивши саветник за националну безбедност Мајкл Флин погрешно представио садржај својих разговора са руским амбасадором о америчким санкцијама против Русије.

Бела кућа забранила приступ медијским гигантима!

Трамп је рекао да је репортер који је написао причу измислио девет извора.

„Они измишљају изворе. То су врло непоштени људи“, казао је Трамп.

Уредник „Вашингтон поста“ Марти Берон одговорио је на Трампове коментаре о медијима готово одмах, у саопштењу у којем је стао иза извештаја тог листа, наводећи да је он касније потврђен другим извештајима.

„Та прича је директно довела до смене саветника за националну безбедност. То што називате новинске извештаје лажним, не чини их лажним“, написао је Берон.

Мексички шеф дипломатије: Одговорићемо на амерички порез

Мексико може да одговори на сваки порез који САД једнострано уведу на увоз робе из те земље зарад финансирања изградње зида на граници, увођењем дажбина на одређене америчке производе, изјавио је мексички министар спољних послова Луис Видегарај.

„Без сумње, имамо ту могућност, а свакако не можемо да седимо скрштених руку“, рекао је он у једном радијском интервјуу, преноси Ројтерс.

Мексичка влада такође треба да буде спремна да делује ако неке фискалне одлуке САД нанесу штету Мексику, додао је он.

Амерички председник Доналд Трамп је раније највио да ће подићи зид на граници са Мексиком како би спречио илегалне миграције, као и да ће тај зид платити Мексико.

Такође је говорио да жели да наметне нови порез од 20 на робу увезену из Мексика, као и да укине финансијску помоћ јужном суседу.

 

 

 

Агенције

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*